Checkware leverer løsninger som gjør at pasienter selv kan sende digitale rapporter til sykehusene, og administrerende direktør Heidi Blengsli Aabel sier at de i år forventer å gå med overskudd for første gang siden oppstarten.

- Ja, det er det vi går for. Vi har brukt mye penger på utvikling, og det gjør vi fremdeles, men nå begynner markedet å komme, sier Aabel, som etablerte selskapet i 2007.

Checkware har 30 ansatte, hvorav 16 holder til på hovedkontoret på Nedre Elvehavn i Trondheim. Selskapet har også en utviklingsavdeling i Polen og to ansatte i Storbritannia.

Erstatter penn og papir

Selskapets løsninger for såkalt digital pasientmedvirkning gjør at sykehusene kan erstatte penn og papir med elektroniske løsninger i sin rapportering. Pasientene kan gi tilbakemeldinger via internett, som blir øyeblikkelig tilgjengelig for sykehuset. Systemet er tilpasset både mobil, nettbrett og pc.

Selskapet har i flere år hatt en rammeavtale med Helse Vest, og tidligere i år inngikk de en avtale om bruk av Checkwares løsninger for pasienter innen psykisk helsevern og rusbehandling på alle sykehusene på Vestlandet.

Sykehuset Vestfold er første enhet i Helse Sør-Øst som tar i bruk løsningen, og her det også klinikk for psykisk helse og rusbehandling som blir de første som tar det i bruk.

Anbudsprosess

Administrerende direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold sier i en pressemelding at det er viktig for sykehuset å gi et tilbud om digitale løsninger, fordi de tror det vil føre til et bedre behandlingstilbud. Etter hvert skal løsningen også tas i bruk ved andre klinikker på sykehuset.

Avtalen ble inngått etter en offentlig anbudsprosess, og Aabel sier til Adresseavisen at kontrakten viser at norsk helseteknologi er attraktivt.

Checkware hadde i fjor en omsetning på 13,5 millioner kroner, og Aabel sier at de så langt i år har hatt en økning på 25 prosent sammenlignet med fjoråret.