Norwegian kjøper pilotenes fridager for firedobbel lønn

Norwegian tilbyr pilotene sine firedobbel lønn for å komme tilbake og jobbe på fridager, slik at selskapet kan få avviklet sommertrafikken.

Saken oppdateres.

Oslo: Lørdag ble 18 avganger kansellert på kort varsel, blant annet på grunn av mannskapsmangel, nesten umiddelbart etter at en overtidsavtale om kjøp og salg av fridager utløp.

For å hindre at dette skal gjenta seg, går selskapet ut med et tilbud om å betale piloter som nå har fri, for å møte på jobb, skriver Dagbladet. For dagene 4.-7. juli tilbyr Norwegian dobbelt overtidsbetalt til piloter som avbryter ferien,

– Vi har strukket oss veldig langt for å lokke dem til å fly, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian og bekrefter tilbudet. Hun mener dette er svært lønnsomt for pilotene, noe pilotforeningens leder Halvor Vatne er enig i.

Hvis de tilbyr å betale dobbelt av dobbelt betaling, blir jo det fire dagslønner, som er veldig mye penger, sier Vatnar, som selv ikke har fått tilbudet. Samtidig mener han situasjonen viser at selskapet ikke har ansatt nok piloter og heller planlegger å bruke overtid for å gjennomføre den ordinære driften.

På forsiden nå