Lokal entreprenør skal bygge veg til vindparken på Fosen

En familiebedrift i Åfjord har fått sin andre kontrakt i vindkraftprosjektet på Fosen.

Johs. J. Syltern har vunnet sitt andre anbud i vindkraftprosjektet på Fosen. Her er daglig leder Øystein Syltern i forbindelse med deres første anbud vedrørende vegbygging til Roan vindpark.  Foto: jens petter søraa, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Entreprenørfirmaet Johs. J. Syltern As skal bygge vegen inn til Storheia vindpark. Dette melder Fosen vind i en pressemelding mandag.

Johs. J. Syltern As jobber i dag med å bygge vegen inn til Roan vindpark. Firmaet ble etablert i 1949 og har 110 ansatte.

Les også: Her skal første del av storutbyggingen på Fosen starte

Dette er den andre anleggskontrakten som blir tildelt i forbindelse med utbyggingen av vindkraftanlegget på Fosen. Arbeidet med den to kilometer lange vegen starter i august.

- Vi gleder oss nok en gang over at et lokalt selskap vinner konkurransen om oppdrag for oss. Det bekrefter forventningene om lokal konkurransedyktighet og bidrar til at vår investering skaper verdier og ringvirkninger lokalt, skriver Kristian Aa, daglig leder i Fosen Vind i pressemeldingen.

Les også: Trønderenergi starter prøveprosjekt

Storheia vindpark skal bli den største av vindparkene som bygges på Fosen. Den bygges fem kilometer sør for Årnes i Åfjord kommune. Parken vil også strekke seg inn i Bjugn kommune og skal stå ferdig i løpet av de første månedene av 2017.

Det var i februar det ble kjent at Europas største landbaserte vindkraftanlegg skal bygges på Fosen. Fosen vind DA eies av Statkraft, Trønder Energi og Nordic Wind Power DA som står sammen om prosjektet. Omtren 11 milliarder kroner skal investeres i parken som skal stå ferdig i 2020.

På forsiden nå