Trondheim var den byen som ble hardest rammet av hotellstreiken i vår, ifølge en rapport laget av Wiederstrøm Hotel Consulting. Streiken varte fra 24. april til 20. mai. I Trondheim ble det under streikeperioden solgt 18,4 prosent færre hotellrom sammenlignet med året før. Sommeren ser imidlertid lys ut for hotellene i Trondheim. Direktørene som Adresseavisen har snakket med opplyser om godt hotellbelegg.

Flere turgrupper

- Både Comfort Hotel Park og Quality Hotel Augustin har hatt et belegg på over 80 prosent i juni. Der ligger vi over markedet, forteller direktør for hotellene, Cathrine Stadsvik.

Hun har merket seg en økning i antall turister denne sommeren.

- Spesielt antallet turgrupper fra Europa har økt siden fjoråret. Quality Hotel Augustin har fordoblet antall overnattinger for turgrupper. Fra omtrent 600 i fjor, til 1200 overnattinger i år.

Stadsvik har gode forventninger til resten av sommeren.

- Juli startet veldig bra og august ser ut til å bli helt magisk. Det er veldig mange arrangementer i august, sier hun.

Høyere enn forventet

Hotelldirektør for Clarion Hotel & Congress Trondheim, Hilde Kvernrød, kan ikke kommentere belegget direkte, men sier at det ligger litt over det de hadde forventet. Også hun opplyser om en økning i antall utenlandske turgrupper.

- Hvis jeg sammenligner med fjoråret, har vi hatt flere turoperatører i år. Kanskje skyldes dette at ting har stabilisert seg litt etter de økonomiske urolighetene som var i fjor. Norge har blitt et ferieland å foretrekke både for nordmenn og utenlandske turister, sier hun.

I likhet med Stadsvik har Kvernrød gode forventninger til resten av sommeren.

- Starten av august blir helt fantastisk. Vi har aldri sett lignende. Jeg tror nesten alle hoteller i Trondheim nyter godt av den store aktiviteten i byen, sier Kvernrød.

Hotelldirektør for Royal Garden, Rune Nordstokke, forteller at også de har hatt en god sommer så langt. Han kan heller ikke oppgi noen konkrete tall for hotellbelegget.

- Jeg kan si at beleggsituasjonen er meget tilfredsstillende, sier Nordstokke.

Fullbooket på 20 minutt

De tre direktørene trekker alle frem sommerens store arrangementer som én av årsakene til det gode hotellbelegget.

- Da billettene til Bruce Springsteen-konserten ble lagt ut, tok det ikke mer enn 20 minutter før vi var fullbooket, sier Kvernrød.

Hilde Kvernrød er direktør på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Foto: Morten Antonsen
Hotelldirektør på Royal Garden, Rune Nordstokke. Foto: Frank Lervik