Innovasjon

Elisabeth fikk en idé da sønnen var liten. Nå kan hun vinne pris for oppfinnelsen

Den lille familiebedriften Birnadal fra Trondheim er nominert til Outdoor Industry Award sin innovasjonspris.

Elisabeth Strand er oppfinner og designer av varmeposen til bæremeis. Hun laget den første varmeposen i 1994 da sønnen var liten. 

Saken oppdateres.

Outdoor Industry Award deler ut priser for innovasjon i friluftslivindustrien. Produktet som Birnadal er nominert for heter Birnabag Nordic og dette er en varmepose til barn i bæremeis. Birnadal er nominert i kategorien for tilbehør.

Grublet på ideen i 18 år

- Bare det å være nominert føles som en seier i seg selv. Det er en bekreftelse på at vi har et bra produkt med markedspotensial, sier oppfinner og designer av varmeposen, Elisabeth Strand.

Den første varmeposen til bæremeis laget Strand i 1994 da sønnen Kristian var liten. Familien brukte den i mange år, og deretter tok søsteren og flere av hennes venner den i bruk til sine barn. Etter å ha grublet på ideen i flere år, bestemte hun seg i 2012 for å satse på å videreutvikle produktet.

- Jeg tenkte at det var en god idé, men det var alltid for travelt til å ta tak i. Vi lette på internett for å finne ut om det fantes tilsvarende produkt på markedet. Det gjorde det ikke. Til slutt fant vi ut at vi enten måtte glemme hele ideen og legge det fra oss, eller så måtte vi gjøre noe med det, sier Strand.

LES OGSÅ: Doblet salget av design-jeans

For dyrt å produsere i Norge

De første varmeposene ble produsert på en fabrikk i Gausdal, men i dag foregår produksjonen i Kina.

- Det lar seg ikke gjøre å produsere dette produktet i Norge. Det blir for dyrt og markedet er ikke villig til å betale for det.

Strand forteller hvordan det var å satse på egen idé og starte en bedrift.

- I oppstartsfasen var utfordringen at vi brukte mesteparten av ressursene på produktutvikling. I dag er utfordringen å få til en bredere distribusjon og finne samarbeidspartnere.

Vinnerne av Outdoor Industry Award kåres onsdag 13. juli.

LES OGSÅ: Til topps på kremtoppene

På forsiden nå