Banker tjener milliarder på forbrukslån

De største forbrukslånsbankene hadde et overskudd på 2,3 milliarder i fjor. Summen er en økning på én milliard kroner fra året før.

Finanstilsynet er bekymret over økningen i forbrukslån. 

Saken oppdateres.

Flere forbrukslånsbanker har kommet på det norske markedet i løpet av det siste året. Det er muligheten for gode inntekter som bidrar til at også flere etablerte banker tilbyr tjenesten, skriver Dagens Næringsliv.

Finanstilsynet er bekymret over økningen.

- Forbrukslån utgjør en liten del av husholdningenes samlede gjeld, men denne gjelden vokser sterkt, og markedet er preget av meget aktiv markedsføring fra banker og finansieringsforetak, sier direktør Emil R. Steffensen i Finanstilsynet.

LES OGSÅ: Din neste bankrådgiver kan være en robot

LES OGSÅ: Forbrukerrådet: Ny bankpraksis virker diskriminerende

Forbrukslånet til norske kunder var på 83 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal i år.

I motsetning til andre nordiske land som Finland og Estland, har ikke Norge streng regulering av hvor høye renter bankene kan ta på forbrukslån. Finanstilsynet har vurdert det, men effekten av et rentetak er usikker.

LES OGSÅ: Regnestykket som kan spare deg for flere tusen i året

Bankene tilbyr kundene forbrukslån ved hjelp av en god innskuddsrente, som utgjør maksimalt 2 prosent i dagens lavrentemarked. Kundenes innskudd blir brukt til å låne ut pengene til en rente på mellom 10 og 20 prosent.

Følg Adresseavisen på  Facebook Instagram  og  Twitter.

På forsiden nå