Det norske øker verdien til Aker med fire milliarder

Aker hadde et resultat før skatt på 300 millioner kroner i årets andre kvartal, 34 millioner lavere enn i samme kvartal i fjor. Samtidig gir fusjon den største verdiøkningen siden 2006

Fusjonen mellom BP og Det norske fører til den største verdiøkningen for Aker siden 2006.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Aker skriver i sin kvartalsrapport at nettoverdien har økt med 29 prosent i perioden, til 24,7 milliarder kroner i andre kvartal i år.

I juni kunngjorde Det norske oljeselskap at de kjøper opp BP Norge og skaper et nytt oljeselskap, Aker BP. Fusjonen mellom selskapene, hvor Aker ASA er største eier, har ført til en stor verdiøkning for Aker og Kjell Inge Røkke, som er største eier i Aker holdingselskapet TRG Holding.

Les også: Tolv mister jobben i Det norske

– Det er den sterkeste kvartalsøkningen siden 2006. Fusjonen med Det norske står alene for 4 milliarder kroner av verdiveksten på 5,8 milliarder kroner. Det er en påminnelse om vekstpotensialet i olje- og gassektoren, sier administrerende direktør Øyvind Eriksen.

Kvartalsrapporten viser et kraftig omsetningsfall. Samlede inntekter i konsernet falt fra 14,8 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 11,7 milliarder kroner i samme kvartal i år.

Les også: «Om Det norske vil flytte til Stjørdal, skal vi rydde vår flotteste tomt midt i mot Kimen, og la neonskiltene lyse over hele sentrum»

På forsiden nå