Trondhjemmer satser i Houston

Flymekanikeren fra Trondheim vil gjøre amerikanske brønner mer effektive.

  Foto: Privat

Saken oppdateres.

- Teknologien vår er mer miljøvennlig ettersom vi bruker mindre vann og kjemikalier, og vil være mest effektiv på gamle brønner med lav utvinningsgrad. Den eksisterende teknologien bruker enorme mengder hestekrefter til pumping, samt store mengder vann, sier Roger Antonsen, administrerende direktør i Comitt Well Solution til Teknisk Ukeblad.

Han startet i oljeindustrien da Braathen Safe gikk over ende og har siden den gang vært innom et knippe forskjellige oljeselskaper før han til slutt endte opp med å starte sitt eget i Houston.

- Vi har hundre tusen brønner i USA som kan revitaliseres ved hjelp av denne metoden, og en regner med at bare fem til ti prosent av oljen er tatt ut i hver brønn. Her kommer vi også raskere inn. I Norge kan man jo bruke flere år på planleggingen, mens her skal alt helst skje i løpet av tre dager, forteller Antonsen.

- Norske selskaper har en tendens til å velge norsk sokkel når de skal utvikle ny teknologi. Jeg synes det er merkelig at ikke flere norske bedrifter utvikler og tester nytt utstyr sammen med amerikansk skiferoljeindustri, sier Innovasjon Norge sin direktør i Houston, Asbjørn Flo, til nettstedet.

På forsiden nå