- Resultatet for første halvår i år viser en nedgang sammenlignet med samme periode i fjor. Dette skyldes lavere marginer på utlån til husholdninger på grunn av den tøffe konkurransen, sier banksjef Anders Oterholm i Nordea Trøndelag.

På personmarkedet i Trondheim hadde banken en utlånsvekst på 1,8 prosent sammenlignet med første halvår 2015, og en vekst i innskudd på 2,3 prosent til tross for det lave rentenivået, skriver Nordea i en pressemelding.

Sparepengene taper verdi

- Vi ser at tradisjonell sparing ikke er blitt særlig redusert selv om rentene har falt. For øyeblikket er inflasjonen høyere enn renten, og det betyr at sparepengene taper seg i verdi, fortsetter Oterholm.

- Flere bør vurdere andre investeringsformer. Det er så mange ulike alternativer for fondsparing med ulik risiko. Mitt råd er å benytte anledningen til å ta en rådgivningssamtale for å finne en løsning som passer.

Den totale kundeveksten i personmarkedet i Trondheim har vært på 2,7 prosent det siste året.

- Det er veldig motiverende at vi oppnår vekst i en tid med sterk konkurranse. De som jobber i Trondheim har all grunn til å være fornøyd med første halvår, sier Oterholm.

Alternative møtearenaer

I pressemeldingen skriver banken at kundene besøker kontorene fem til seks ganger i løpet av et liv, men logger seg på nettbanken mellom 20 og 30 ganger i måneden.

- Kundene ønsker i stadig økende grad å møte oss i alternative kanaler. Flere kunder ønsker for eksempel nettmøter, og i dag gjennomføres hvert fjerde kundemøte i Trondheim som et nettmøte, sier banksjefen.

- Vi tilpasser oss ved å tilby rådgiving også på ettermiddager og i helgene.