Solgte øl for to millioner

Bryggerifestivalen omsatte øl for to millioner kroner i helga. Det er nesten en dobling fra året før.

Trangt om plassen: Til venstre for statuen av Olav Tryggvason går Bryggerifestivalen av stablene. Bildet ble tatt cirka klokken 15.00 lørdag.  Foto: Kristin Slotterøy

Saken oppdateres.

- Vi er veldig godt fornøyd, dette er et høyere omsetningstall enn vi hadde turd å i det hele tatt håpe på, sier Aslaug Rustad, leder i Oi! Trøndersk mat og drikke.

Oi! arrangerer hver sommer Trøndersk matfestival- og bryggerifestival, og dagen etter årets arrangement er det tid for oppsummering og evaluering.

Se bildegalleri: Folksom lørdag på matfestival.

12.000 kjøpte glass

- Matfestivalen har vi ennå ikke omsetningstall for, her må hver enkelt som hadde bod rapportere inn til oss og det tar litt tid. Bryggerifestivalen har vi derimot fått tallene for, og det ble omsatt øl for hele to millioner kroner. Hvor mange som var innom Bryggerifestivalen vet vi ikke, siden det ikke kostet noe å komme inn, men vi vet at cirka 12.000 har kjøpt glass, sier Rustad. Dette er glass til 1-2 centiliter som brukes til smaking.

Trøndersk matfestival hadde i flere år fokus på koblingen mellom øl og mat, men i 2013 ble det arrangert en egen bryggerifestival for først gang. Denne går av stabelen samtidig som Trøndersk matfestival.

LES OGSÅ: Burgerhelvetet truer.

12 trønderske bryggeri

- I år hadde vi 20 bryggerier presentert, tre var internasjonale, 12 fra Trøndelag og resten fra andre steder i Norge, sier Rustad.

Til sammen ga dette over 60 ølsorter og i tillegg til smaking ble det holdt kurs og foredrag.

- Det spesielle med bryggerifestivalen er at det er bryggerne selv som står bak disken og tapper, og sammen med ølglasset får du kunnskap om prosessen og hvilken mat som passer til, sier Rustad.

Under Bryggerifestivalen ble folkets ølfavoritter kåret. Se her hvilket lyst øl flest foretrakk.

Bare i Trøndelag er det nå over 30 mikrobryggeri, og det er stor interesse for å ta opp igjen bryggerikunnskapene, både i liten og større skala.

- Skal bryggerifestivalen blir enda større?

- Det er det vi må finne ut av nå, hvor store kan og vil vi bli, sier Rustad.

Ølsmaking: Bryggerifestivalen fikk rekordomsetning i helga, her er det Camilla Stenseng Sanden, Janita Nomstad og Helle-Marita Fonn som nyter hver sin øl. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Ølsmaking: Bryggerifestivalen fikk rekordomsetning i helga, her er det Camilla Stenseng Sanden, Janita Nomstad og Helle-Marita Fonn som nyter hver sin øl.  Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå