Egon Restauranter hadde inntekter på drøyt 1,3 milliarder kroner i fjor, noe som var en økning på 15 prosent fra året før, skriver Dagens Næringsliv.

- Omsetningsveksten i fjor var bra, men den lå ikke så langt over det som har vært normalen de siste årene, sier daglig leder Dan Robert Halshamn i Egon Restauranter til avisen.

Kjeden fikk et resultat før skatt på 152 millioner kroner, som var en økning på 16 prosent fra året før.

Åpnet i Sverige

Det ble åpnet tre nye Egon-restauranter i fjor, og Halshamn sier at deler av omsetningsveksten skyldes nyetableringer.

Blant annet åpnet kjeden i november sin første restaurant utenfor Norge, i det store kjøpesenteret Mall of Scandinavia utenfor Stockholm.

Halshamn sier at mottagelsen har vært over all forventning, og at omsetningen i 2016 ligger an til å bli nesten dobbelt så høy som de budsjetterte med.

Han sier at de nå ser for seg å åpne én til to nye restauranter i Sverige hvert år fremover.

- Sverige er et dobbelt så stort marked som Norge, og på litt lengre sikt, over de neste 10 til 15 årene, vil nok Sverige være det viktigste vekstmarkedet for Egon, sier Halshamn.

Tre gründere

Egon er en del av Norrein Gruppen, der hovedeierne er de tre gründerne Roger Halshamn, Gerhard Nordberg og Olav Fallan og deres familier.

Ifølge avisen tar eierne av Norrein Gruppen i år ut rundt 125 millioner kroner i utbytte.