Interiørdesignerne Hege Åbelvold og Anniken Zahl Furunes i Dare to Designstudio, produktdesigner Martin Høgh Olsen og arkitekt og universitetslektor ved produktdesign på NTNU, Nils Henrik Stensrud, er plukket ut til å delta på utstillingen 100% Norway i London.

17 designerne og designkontorer deltar på utstillingen, som varer fra 22. til 25. september. Den er en del av London Design Festival.

Anniken Zahl Furunes i Dare to Designstudio synes det er en anerkjennelse fra bransjen å bli plukket ut.

- Det er en ekstra boost til å fortsette en tøff gründerhverdag, med nyoppstartet designstudio og et ferskt produkt. Vi tror det er første steg mot eksport for vår del, sier Furunes.

Da de to gründerne skulle velge produksjonssted for sine produkter, valgte de noe overraskende Norge. Her kan du lese mer om hvorfor valget falt på Norge, og ikke Kina.

Økende salg

Dare to Designstudio stiller ut den modulbaserte oppbevaringsserien Organize, som de har solgt via nettbutikken Daretodesignshop.com siden i fjor høst. Det er et veggmontert platesystem, med trepinner hvor man kan henge opp blant annet kasser, blomsterpotter og vinglass.

Furunes forteller at salget er økende.

- Vi har ikke vært i utlandet før, så det er et stort hopp for oss. Vi har vist oss frem på utstillinger i Oslo og Bergen tidligere, og ble kåret til årets møbel i Bergen. Vi har lyst til å kunne eksportere. Det er en viktig brikke i forretningsplanen vår, å være med på utstillingen i London og få muligheten til å møte kunder i utlandet, sier Furunes.

- Døråpner

100% Norway arrangeres for 13. gang. Ifølge Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA) har de tolv foregående vist at utstillingen er en effektiv døråpner til det britiske markedet for norske designere og produsenter.

Martin Høgh Olsen, som har vokst opp i Trondheim og flyttet tilbake til byen for ett års tid siden, skal stille ut en daybed, et sidebord og ei lampe i London. 26. august lanserer han merkevaren «Høgh», som består av 14 produkter. De skal selges fra egen nettbutikk. Han håper 100% Norway skal gi drahjelp til lanseringen.

- Utstillingen gir veldig gode rammer og markedsføring. Det er en kjempesjanse for enhver designer eller produsent. Ellers er det vanskelig for designere å synes utenfor Norden, sier Olsen.

Produktene han har designet produseres i Trøndelag og i Ørsta i Møre og Romsdal.

Stiller ut bord

Arkitekt og universitetslektor Nils Henrik Stensrud skal stille ut et bord han har designet. Han forteller at det produseres ti eksemplar av bordet i første omgang.

Oslo-baserte Andersen & Voll, med trønderen Espen Voll, deltar også på utstillingen i London. De to sto også bak det kjente norske designfellesskapet Norway Says.

Det er den modulbaserte oppbevaringsserien Organize, som Anikken Zahl Furunes og Hege Åbelvold vil stille ut på designfestivalen i London. Foto: Dare to Designstudio
Produktdesigneren Martin Høgh Olsen har vokst opp i Trondheim og flyttet tilbake til byen for ett års tid siden. Foto: Lena Knutli
Martin Høgh Olsen skal blant annet stille ut denne briksen i eiketre. Madrassen fåes i flere forskjellige tekstiler.
Marting Høgh Olsen skal også stille ut dette metallbordet, som lett kan flyttes rundt.
Lampa er en del av en serie med lamper og opplyste objekter fra Martin Høgh Olsen, som henter formspråket fra ny nordisk arkitektur.