Robot i klasserommet

Når et barn er for syk til å være på skolen eller med venner, så kan roboten AV1 dra i stedet.

Gründerbedriften «No Isolation » har utviklet en robot som gjør at barn som er syke kan følge undervisningen i klasserommet.

Saken oppdateres.

Hva?

AV1 er en robot for langtidssyke barn, utviklet av No Isolation. Teknologi skaper toveis kommunikasjon mellom klassekamerater og det syke barnet, som gjør at barnet kan delta i sin egen hverdag, både på skolen og med venner uten å selv være der. AV1 har innebygget 4G som gjør den lett å ta med seg, enten det er i klasserommet eller på tur med venner.

LES OGSÅ: - Teknologi viktigere enn rock.

Hvem?

I Norge er det over 6000 langtidssyke barn til enhver tid. Dette betyr en tom skolepult i omtrent hvert fjerde norske klasserom. Gjennom AV1 kan disse barna likevel delta på skolen og med venner slik at hverdagen ikke blir like ensom.

LES OGSÅ: Putt penger i teknologiselskapene.

Hvorfor?

Å bli syk i ung alder er ikke bare en belastning for kroppen, men det frarøver også barnet tid med venner samtidig som man kan bli fraværende i store deler av undervisningen på skolen. Dette skaper sosial isolasjon og har i tillegg store samfunnsøkonomiske kostnader om barnet faller fra.

Hjelper til fra sykesenga: Roboten AV1 er den sykes øyne og ører i klasserommet. 

 

Hvordan?

AV1 er barnets øyne og ører når han eller hun ikke kan delta selv. Ved hjelp av 4G teknologi kan roboten brukes stort sett over alt, noe som gjør terskelen lav for å bruke den i ulike sosiale settinger. Fra en tablet kobler barnet seg på og roboten våkner til liv. Gjennom et kamera kan barnet se og høre alt hva som skjer og kan delta gjennom å bruke egen stemme i en høyttaler som er plassert på roboten. Det er ikke alltid at den syke klarer eller orker å følge med på alt som skjer i timen. Da vil det også være synlig for dem som sitter i klasserommet, ved at roboten står med senket hode. Men straks noen aktiverer appen i andre enden, vil hodet til roboten våkne til live og løfte seg, samtidig som det tennes lys både på toppen og i øynene. Dette gjør det mulig å være med når man har tid og overskudd.

No Isolation har meldt avbud til Trondheim Maker Faire.

Dagens oppfinnelse
  • Denne uka er det Trondheim Playground. En festival for teknologi, innovasjon og kreativitet.
  • I helga arrangeres også Trondheim Maker Faire hvor utstillere viser frem sine oppfinnelser i Dokkparken på Solsiden.
  • Derfor presenterer Adresseavisen hver dag denne uka en av oppfinnelsene som skal vises frem.
Venn å ta med: Karen Dolva er daglig leder i No Isolotion som har utviklet roboten AV1. 

Venn å ta med: Karen Dolva er daglig leder i No Isolotion som har utviklet roboten AV1. 

På forsiden nå