Hansken som styrer dronen

Det ser nesten ut som magi når Magnus Arveng styrer en drone med en hanske.

Magnus Arveng håper å snart ha klar en hanske som kan styre droner.

Saken oppdateres.

Hva?

IRV Smart Glove er en hanske utstyrt med sensorer som i første omgang skal kunne brukes til å styre droner.

LES OGSÅ: Skaff deg drikkevennen Drinky. En robot som gjør at du slipper å drikke alene.

Hvem?

Hansken er utviklet av Magnus Arveng. Arveng er 21 år og studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim, med teknologiretning Produktutvikling og Produksjon. Hansken kan etter hvert brukes av alle som flyr droner.

LES OGSÅ: Når et barn er for syk til å være alene på skolen eller med venner, så kan roboten AV1 dra i stedet.

Hvorfor?

- Jeg har alltid vært glad i radiostyrte dingser som flyr, enten det er snakk om fly, helikoptre eller droner, og helt fra jeg var liten gutt har jeg fiklet, skrudd fra hverandre ting og satt de sammen igjen på nye måter, sier Arvang som har en liten bok hvor han skriver ned sine drømmer. Der står det «lage noe psykt fett», og det er det han nå har gjort:

- I mange tiår er den tradisjonelle håndkontrolleren blitt brukt til å styre radiostyrte biler, fly og droner, og jeg mener at det virkelig er på tide å få til en mer naturlig måte å styre slikt på. Og hva er vel mer naturlig en å bruke hendene våre?

Les noen av sakene Adresseavisen har skrevet om gründere og teknologiutvikling.

Hvordan?

Hansken er utstyrt med sensorer i fingrene og på håndleddet, som sender informasjonen videre til en «hjerne». Denne bearbeider signalene den får og prøver å gjenkjenne definerte håndbevegelser. Hjernen sender styringsinformasjonen videre til dronen via en telemetrilink, slik at dronen vet hva den skal gjøre. Planen er å på sikt utvikle funksjonaliteten til hansken, ved å koble det til et VR-headset.

Sensorer: Det er sensorene på hansken som gjør at dronen styres.  

Sensorer: Det er sensorene på hansken som gjør at dronen styres.  

På forsiden nå