- I løpet av turen jeg håper å komme i kontakt med potensielle kunder, og partnere vi kan lære av, forteller markedsdirektør og produktansvarlig i Myworkout, Marius Waldum.

Han er en av de seks gründerne som drar til USA i oktober.

Dette er de øvrige som blir med på turen:·

  • Jan Rangul, Pick Your Day (digital formidling av opplevelser)

  • Adine Dørum, Sounds Good (språkteknologi, digitale verktøy for lytting og uttale)

  • Svein Øverland, SuperEgo (digital psykologi)

  • Marius Waldum, Myworkout (helseapp)

  • Jonas Eliertsen, Eilertsens Konsult (digital brannvarsling)

  • Torgeir Trøite, WaterLinked (trådløs kommunikasjon under vann)

De får blant annet følge av suksessgründer Alf-Egil Bogen, som har ledet juryen som valgte ut vinnerne. Bogen fikk sitt store gjennombrudd nettopp i Silicon Valley, da han i 1995 sammen med Vegard Wollan klarte å overbevise sjefen i Atmel-konsernet om at den såkalte mikrokontrolleren de hadde utviklet var verd å satse på.

Døråpner

Waldum håper at Bogen kan fungere som en døråpner i USA.

- Det er vanskelig å få innpass hos de riktige folkene. Jeg håper det blir litt lettere når vi reiser med en slik tungvekter, sier han.

Myworkout har utviklet en treningsapp, som baserer seg på forskningen til NTNU-professorene Jan Hoff og Jan Helgerud. Målet er å motivere folk til å trene riktig og effektivt.

Enormt problem

- Inaktivitet tar flere liv enn røyking, i følge Verdens helseorganisasjon. Det er et enormt problem, og vi har tenkt å løse det, sier Waldum.

Da trondheimsselskapet lanserte sin gratisapp tidligere i år, var den i en periode den mest nedlastede appen i Norge. Til høsten kommer den i en premiumversjon, der man kan betale for mer avanserte funksjoner. Myworkout har sikret seg sin første bedriftskunde, et selskap med 400 ansatte, og har store ambisjoner om videre vekst, spesielt i utlandet. I dag har Myworkout 15 personer på lønningslisten.

- Vi har ikke prøvd oss så mye i utlandet ennå, det skal bli interessant å lære enda mer om hva vi må gjøre for å lykkes i det store amerikanske markedet, sier Waldum.

Vil stimulere

Knut Eilif Halgunset, leder av digital utvikling i SpareBank 1 SMN, skal være reiseleder for følget i USA. Når de kommer tilbake til Norge vil banken legge til rette for at vinnerne får møte næringslivsledere som kan hjelpe dem videre. Det vil også bli gitt tilbud om kontorplass i bankens lokaler i Søndre gate, for dem som trenger det.

- SpareBank 1 SMN fyller snart 200 år, og vi er avhengig av å ha en livskraftig region å virke i. I tillegg er bank i ferd med å bli mer og basert på teknologi, og vi ønsker å stimulere det lokale innovasjonsmiljøet med utspring i NTNU og Trondheim. Denne gründerkonkurransen er ett av mange bidrag fra banken, skriver konserndirektør Nelly S. Maske i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.