Ragnar Lyng selger Anfi del Mar

Ferieanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria selges for nesten 400 millioner kroner.

Ragnar Lyng (innfelt) selger ferieanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria for nesten 400 millioner kroner.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Ragnar Lyng har solgt Anfi del Mar for 41,3 millioner euro, noe som tilsvarer rundt 384 millioner norske kroner.

- Vi har akkurat signert papirene, og kan nå opplyse om at Anfi del Mar er solgt til den spansk/tyske hotellkjeden IFA, sier Lyng til Adresseavisen.

Allerede i 2013 ville Lyng-familien selge seg ut, dette var etter at de saksøkte sin spanske samarbeidspartner for millionsvindel.

Tusen ferieleiligheter

Anfi del Mar er et ferieanlegg som ligger i Arguneguin på sørvestkysten av Gran Canaria i Spania. Anlegget består av fire ferieklubber med rett under tusen leiligheter, som disponeres av 30 000 medlemmer, hvorav 7000 norske.

Anfi del Mar ble etablert av Bjørn Lyng, forretningsmann og industrigründer fra Leksvik, i 1989. Bjørn Lyng døde på Gran Canaria i 2006. Ragnar er sønn av Bjørn.

Salget tok ti år

- Vi har jobbet med å få solgt Anfi del Mar i ti år. Siden far døde er det ingen i familien som lenger bor i Spania, derfor syns vi det er bedre med lokale eiere,  sier Lyng.

Hotellkjeden IFA er tyskeid, men opererer hovedsaklig på Gran Canaria.

- Hvorfor har det tatt så lang tid å få solgt?

- Ting tar gjerne tid, det handler jo om å få en pris som begge parter er fornøyd med.

- Det er mange trønderne som har leilighet på Anfi del Mar, vil de merke noen forskjell?

- Anfi del Mar har vært drevet godt hele tiden, men IFA er profesjonelle og har muskler til å drive dette videre på en god måte. Hvis gjestene vil merke det, så er det på en positiv måte, sier Lyng.

Tusen leiligheter: Anfi del Mar består av nesten tusen leiligheter, hvor blant annet 7000 nordmenn brukere å feriere.  
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Tusen leiligheter: Anfi del Mar består av nesten tusen leiligheter, hvor blant annet 7000 nordmenn brukere å feriere.   Foto: Rune Petter Ness

På forsiden nå