Kommune taper trolig over 2,5 millioner på konkurs

Rissa kommune har et krav etter konkursen i Bergen Group Fosen på 7,1 milioner.

Bergen Group Fosen lånte om lag 48 millioner kroner av Rissa kommune. Kommunen lånte pengene og bygde kaianlegg for daværende Fosen Mek. 

Saken oppdateres.

Bergen Group Fosen, som tidligere eide verftet Fosen Yards i Rissa, skylder Rissa kommune pengene som betaling for et lån, skriver Fosna-Folket.

Bergen Group Fosen lånte om lag 48 millioner kroner som skulle betales tilbake over et bestemt antall år. Rissa kommune lånte pengene og bygde kaianlegg for daværende Fosen Mek.

LES MER PÅ PLUSS: Dette er foreløpig det siste skipet som kommer inn til Fosen Yards

Tilbudt halvparten

I fjor skulle Bergen Group Fosen betale 6,1 millioner kroner til Rissa kommune som avdrag. Med forsinkelsesgebyrer og renter er beløpet nå drøyt 7,1 millioner kroner.

Bergen Group Fosen ble slått konkurs i fjor høst, og Rissa kommune har fått et tilbud fra konkursboet om å få igjen halvparten av det utestående beløpet. En forutsetning er at alle kreditorene takker ja til å få 50 prosent.

LES OGSÅ: Hurtigruten bygger to nye hybridskip

- Tror alle sier ja

- Jeg mener det er en stor mulighet for at alle kreditorene sier ja til dette, sier ordfører Ove Vollan (H) til Fosna-Folket.

Formannskapet i Rissa stemte denne uka enstemmig for å takke ja til tilbudet.

Forslag til hvordan tapet på drøyt 2,5 millioner skal dekkes inn, legges fram for politisk behandling under budsjettkorrigeringen i oktober.

På forsiden nå