Stillingene skal være en del av regjeringens langtidsplan for forskning og høyere utdanning, og totalt foreslår regjeringen å tildele 48,1 millioner kroner til 120 nye rekrutteringsstillinger i budsjettet for 2017, får Adresseavisen opplyst.

Dette inkluderer både stipendiat- og post.dok.-stillinger, og 80 av dem tildeles universitets- og høyskolesektoren.

NTNU er institusjonen som får flest av disse stillingene, får Adresseavisen opplyst. I tillegg får universitetet 38,7 millioner for videreføring av stillinger som ble tildelt i år.

- Dette betyr altså at NTNU er godt prioritert og viser at det satses på forskning og arbeidstakere med høy kompetanse. Noe som er en viktig forutsetning for en vellykket omstilling, til det kunnskapssamfunnet som vi skal leve av i fremtida, opplyser Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Lill Harriet Sandaune fra Sør-Trøndelag.

Høgskolen på Vestlandet og Høgskolen i Hedmark/Lillehammer får åtte stillinger hver, mens universitetene i Oslo og Bergen får seks stillinger hver.

NTNU får også 20 millioner kroner til campusutviklingen og 20,4 millioner til husleiekompensasjon for nytt teknologibygg.

Regjeringen foreslår totalt å øke bevilgningene til langtidsplanen med rundt 530 millioner kroner.