Har signert Britannia-kontrakt for 750 millioner

Trondheims-entreprenøren Hent har fått gigantkontrakten på 750 millioner kroner for rehabilitering og ombygging av Britannia Hotel.

Entreprenøren Hent skal bygge om Britannia Hotel.  Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

Et av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring har gått til Trondheims-entreprenøren Hent.

- Å være en del av dette prestisjeprosjektet betyr kjempemye for Hent. Vi har bygget mange hoteller og med dette vil vi enda klarere fremstå som en av Norges aller største hotellbyggere, sier administrerende direktør Jan Konrad Jahren i Hent..

Se videoen: Se hva folk sikret seg da Britannia-møblene ble lagt ut for salg

Bevare og modernisere

Om lag 22 000 kvadratmeter skal renoveres og bygges om ved det ærverdige hotellet i Dronningens gate som Odd Reitan kjøpte i november 2015. Nå blir det opp til Hent, i samarbeid med Reitans datterselskap E.C. Dahls eiendom/Britannia Eiendom, å relansere milliardærens visjon for det nesten 150 år gamle hotellet.

- Den aller største delen av jobben er å bevare alt det Britannia har stått for, både utseendemessig og som topphotell, samtidig som vi må modernisere funksjoner, teknikk og materialvalg, sier markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i Hent.

Kontrakten vil bety store leveranser fra flere entreprenører i Trondheims-regionen, ifølge E.C Dahls eiendom og Hent som sier de ønsker å bruke lokal kompetanse.

Les også: Historiske malerier fjernet uten eksperthjelp

Les også: Uenighet om bevaringen av Britannia

30-40 undrentreprenører

- En viktig grunn til å velge entreprenør fra Trondheim, er å gi det lokale næringslivet verdifull erfaring de kan bygge videre på siden. Men i tillegg er vi avhengig av at denne kompetansen er tilgjengelig for oss når vi skal drifte og vedlikeholde hotellet i uoverskuelig fremtid, sier Svein Erik Nordbotten, administrerende direktør i E.C. Dahls Eiendom.

Storjobben vil kreve om 30–40 underentreprenører, ifølge Alstad i Hent.

- Hvor mange vil være jobbe med renoveringen?

- Det vil variere veldig over tid, men på det meste vil det nok være snakk om rundt 300 mennesker, sier Alstad.

Tre-fire store lokale entreprenører har vært med i vurderingen før kontrakten ble tildelt. Hent har blant annet stått bak Scandic Lerkendal, beskriver det som en tillitserklæring å signere gigantkontrakten med Reitan-selskapet.

Blant landets største

- Med et omfang på om lag 750 millioner kroner er dette en av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring. Satsingens omfang gjenspeiler den sterke vilje som oppdragsgiver har til å la dette bli noe særskilt og vi skal omsette dette til ferdig prosjekt i løpet av de neste to årene, sier Alstad.

Både hvor mye Reitans selskaper skal bruke på oppussingen og ombyggingen av Britannia, og hvor lang tid det vil ta er utvidet siden nyheten om Reitans kjøp ble kjent i november i fjor. Da var det snakk om en halv milliard kroner og halvannet år. Nå er altså prisen satt til om lag 50 prosent mer og tiden det tar plusset på med et halvår.

Reitan: – Logisk å velge lokalt

Odd Reitan sier i en pressemelding etter kontraktsinngåelsen at det er logisk å velge lokalt.

Dette er hele Norges hvite svane. Vi skal blankpolere diamanten, og til den jobben er det logisk å involvere lokale krefter og samarbeidspartnere som har et bankende hjerte for Trondheim. Siden jeg var 14 år har jeg hatt en drøm om å eie det praktfulle Britannia og nå skal vi løfte det slik at hele byen blir stolt av hotellet, sier Odd Reitan i meldingen.

Les også: Nordens største boligutvikler leter etter tomter i Trondheim

Les også: - Kan ikke bygge høyere enn i dag

Britannia Hotel
  • Pensjonatvirksomhet fra 1708, hotelldrift siden 1870. Dagens fasade i Dronningens gate 5 ble ferdig i 1897.
  • Hotellet har utvidet kapasiteten gjennom fire byggetrinn, og har i dag 247 rom.
  • Inneholder ulike restaurantkonsepter: Palmehaven, Jonathan Mat & Vinkjeller og Hjørnet Bar & Brasserie. Kurs- og konferansesenteret har tolv møtelokaler. Den siste store satsingen er det påkostede spa- og velværesenteret, som sto ferdig i 2009.
  • Thon Hotels overtok driften av Britannia 1. juli 2013 gjennom selskapet Easy AS.
  • Bygningsmassen eies av Britannia Eiendom som i 2014 ble kjøpt av Olav Thon og E.C. Dahls Eiendom (Reitangruppen).
  • November i fjor kjøpte Reitangruppen samtlige av Thons aksjer og ble eneeier.
  • Nå skal hotellet bygges om og moderniseres for anslagsvis 750 millioner kroner.
  • Dørene til hotellet ble stengt 30. juni i 2016. Da startet også rehabiliteringsarbeidet.
  • Det nye Britannia Hotel skal etter planen åpne høsten 2018.
På forsiden nå