Orkangerselskap med ny oljekontrakt

Skal produsere over 20 kilometer med undervannsrør.

Technip leverer rør til olje- og gassindustrien. Selskapet har blant annet en fabrikk på Orkanger i Sør-Trøndelag.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Technip på Orkanger skal bygge rørene som skal frakte gass fra bunnrammen på Dvalin-feltet til Heidrun-plattformen. Rørledningen blir 15 kilometer lang, og kontrakten inkluderer også en 7,5 kilometer lang eksportledning fra Heidrun til Polarled. Det er DEA Norge som har tildelt Technip kontrakten.

Produseres på Orkanger

- Vi er veldig glade for denne muligheten til å støtte DEA Norge i deres første feltutvikling i Norge, sier administrerende direktør Odd Strømsnes i Technip Norge i en pressemelding.

Fabrikasjonen av ledningene skal foregå på Orkanger og ledes fra selskapets hovedkontor på Lysaker. I tillegg til produksjonen av rørene inkluderer kontrakten også blant annet installasjonen av rørledninger og ferdigstillelsesaktiviteter.

Ferdigstilles i 2019

- Med vår erfaring innen denne type teknologi, og våre fartøyer, ser vi frem til å utføre dette prosjektet sammen med DEA Norge, fortsetter Strømsnes.

Technip er representert i 48 land og har til sammen nesten 32.800 ansatte. I fjor sommer varslet oljeserviceselskapet at rundt 6000 måtte gå.

Rørledningene skal installeres i 2018 og 2019.

På forsiden nå