Må kutte en femdel av lønnskostnadene

EMGS varsler ny, stor nedbemanningsrunde.

Det Bjørnevik-eide spesialskipet «Boa Thalassa» er ett av skipene EMGS bruker til olje- og gassleting.  Foto: DAN ÅGREN

Saken oppdateres.

34 av 121 ansatte i Norge permitteres. Utenfor Norge blir åtte ansatte oppsagt, bekrefter finansdirektør Hege Veiseth i EMGS. Etter flere større nedbemanningsrunder, sist i april, har oljeleteselskapet i dag 156 ansatte. Nå varsles nye, store bemanningskutt.

- Totalt vil 29 prosent av arbeidsstokken bli berørt, enten ved permittering eller oppsigelser, sier Veiseth.

Les også: Kriserammet trondheimsselskap kan få inn 80 millioner kroner

- Tungt marked

Selskapet med hovedkontor i Trondheim varsler i en børsmelding onsdag at de skal kutte rundt 20 prosent av lønnsutgiftene.

- Vi må gjennom dette for å tilpasse kostnadene til inntekten i et fortsatt tungt marked. Vi ser for oss at situasjonen vil fortsette også inn i neste år, men at vi har et stort potensial til å gjøre det bra når markedet snur , sier Veiseth.

57 av selskapets ansatte holder til ved hovedkontoret i Trondheim. Hvor mange som permitteres i Trondheim vilikke selskapet tallfeste ennå.

Hege Veiseth 

Klar når markedet snur

Kostnadsreduksjonen vil gradvis gi effekt etterhvert som nedbemanningen både offshore og på land blir gjennomført til ulike tider, sier selskapet i børsmeldingen.

- Det forventes et fortsatt dempet marked frem til oljeprisene henter seg inn og frem til kundene øker sine lete- og produksjonsbudsjett. Kostnadsreduksjon og -kontroll vil derfor fremdeles være sentralt for selskapet. Men vi vil være tydelig til stede i vårt kjernemarked og være forberedt når markedet snur, sier administrerende direktør i EMGS,  Christiaan Vermeijden, i melingen.

- Kostnadsreduksjonen vil gradvis gi effekt etterhvert som nedbemanningen både offshore og på land blir gjennomført til ulike tider, sier selskapet i børsmeldingen.

Les også: Trondheimsselskap tapte 218 millioner på et halvt år

Tapte 218 mill på seks måneder

I august la EMGS fram kvartalsregnskap som viste et underskudd før skatt på 91 millioner kroner i andre kvartal, mens underskuddet etter årets seks første måneder ble på rundt 218 millioner kroner.På forsiden nå