Trønderske skattebetalere får igjen over tre milliarder

Denne uken er årets siste skatteoppgjør klart.

Natt til fredag offentliggjøres skattelistene. 

Saken oppdateres.

Ifølge en pressemelding fra Skatteetaten er det over 180 000 skattytere i Sør-Trøndelag som i snitt får igjen rundt 12 000 kroner i år. I nordfylket får snaut 80000 skattytere som i snitt har betalt drøyt 11 600 kroner for mye og får disse kronene refundert.

På landsbasis er det 3,1 millioner nordmenn som får igjen nesten 40 milliarder.

Her kan du lese alle sakene om årets skattelister.

Restskatt

Det er dermed langt flere som får igjen noen kroner på skatten enn det er som må betale restskatt.

I Sør-Trøndelag må snaut 45000 lønnstakere og pensjonister betale i snitt 24 500 i restskatt. I Nord-Trøndelag er det totalt 19525 som ikke har betalt nok i skatt i 2015, og de må i snitt betale rett i underkant av 20 000 blanke norske kroner i restskatt.

Med det ligger begge trøndelagsfylkene under landsgjennomsnittet for dem som må betale restskatt. Totalt er det snaut 800 000 skattebetalere i landet som nå blir etterfakturert rett i underkant av 30000 kroner i restskatt.

Skattelistene

Skattelistene offentliggjøres natt til fredag.

Her kan du lese alle sakene vi skriver om skattelistene. Er du nysgjerrig og vil snoke på naboen kan du lese hvordan du gjør det her.

Men husk at det ikke lenger er mulig å snoke anonymt. Vil du vite hvordan du finner ut hvem som har snoket på deg kan du lese det her.

På forsiden nå