Millionkontrakt til trøndersk elektronikkbedrift

Det trønderske elektronikk-konsernet Norbit har vunnet en ny kontrakt verdt opptil 90 millioner kroner.

Konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet i Norbit, som har hovedkontor i Stiklestadvegen, er fornøyd med at bedriften er én av to som har vunnet en ny rammeavtale med Statens vegvesen. 

Saken oppdateres.

Norbit er én av to leverandører Statens vegvesen har valgt ut til å levere Autopass-brikker de neste fire årene. Den andre leverandøren er den trønderske brikkeprodusenten Q-Free.

Vegvesenet hadde åpnet for å inngå den nye rammeavtalen med inntil tre leverandører, men etter at anbudene var evaluert ble østerrikske Kapsch forkastet.

LES OGSÅ: Syv ansatte må gå i Røros-selskap

Markedsandel på 70 %

Den nye rammeavtalen har en potensiell verdi på over 90 millioner kroner, skriver Norbit i en pressemelding.

- Vi har de siste fire årene konkurrert med Kapsch om det norske markedet. Det at Q-Free nå på nytt har kvalifisert seg synes vi er hyggelig, sier konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet i Norbit i meldingen.

Norbit har solgt bombrikker til det norske markedet de siste ti årene, og har en markedsandel på over 70 prosent her i landet. Norbit har levert flere enn 2,5 millioner bombrikker. Resten av markedet er delt mellom østerrikske Kapsch og Q-Free.

LES OGSÅ: Tre år til med Q-Free langs norske veier

Produksjon i Røros og Selbu

Norbit har hovedkontor i Trondheim, hvor de utvikler bombrikker og lesere av brikkene. Produksjonen foregår på Røros og i Selbu. Konsernet har også datterselskaper i Tyskland, Østerrike, Ungarn, Polen, Italia, Island og USA. Produksjonen på fabrikken i Røros går for tiden for fult, på grunn av en ordre på å levere rundt 200 000 brikker i løpet av høsten, ifølge pressemeldingen.

Norbit har 155 ansatte, fordelt på fire forretningsområder. I fjor hadde konsernet en omsetning på 380 millioner kroner, et driftsresultat på 22,9 millioner og et overskudd før skatt på 15,4 millioner.

LES OGSÅ: Nå skal Norbit legge verden for sine føtter

På forsiden nå