Kontoret stenges ned 31. desember i år, opplyser Telenor i en pressemelding.

Telenor gjør endringer flere steder i landet, og tilsammen blir 180 ansatte berørt, ifølge selskapet. Kontorene i Førde og på Lillehammer legges også ned.

- Mange medarbeidere som har stått på og gjort en god jobb for Telenor i mange år har i dag fått en tung beskjed. De skal nå få tett oppfølging i den videre prosessen. Det er ingen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, men samtidig må vi fornye og endre kompetansen vår, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, i pressemeldingen.

- Sterke reaksjoner

Ifølge divisjonstillitsvalgt for fastnettsdivisjonen til El & IT-forbundet, Ronald Steen, har de ansatte ved kontoret på Steinkjer vist i lengre tid at kontorets fremtid ble vurdert.

- Men det å få den endelige beskjeden fører likevel til sterke reaksjoner. De som jobber her har gjort en veldig god jobb og innehar en kompetanse det fremdeles er bruk for, sier han.

Han forteller om et kontor bestående av omstillingsvillige ansatte som har bygget kompetanse i løpet av lang tid i Telenor.

- Det har også vært kraftige reaksjoner på at Telenor ikke har vært tydelige på seniorpolitikken sin. Normalt har de som har fylt 58 år hatt et særskilt vern som har sørget for at de har hatt jobb frem til fylte 62. Den har de ikke vært tydelig nok på at de ønsker å gjennomføre, og det er uakseptabelt.

Ifølge Steen er det flere berørte på Steinkjer-kontoret som er i aldersgruppen over 58 år.

- Vi følger våre faste retningslinjer på sluttpakker i denne prosessen. Når det gjelder gruppen over 58 år vil vi gjennomføre samtaler med hver enkelt og komme frem til løsninger som passer for dem, sier informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor.

Sluttavtaler

Telenor vil stå igjen med 24 kontorer i Norge etter nedleggelsene, ifølge selskapet.

Ifølge pressemeldingen vil de ansatte som blir berørt tilbys sluttavtale etter ansiennitet.

De 17 medarbeiderne ved kontoret i Førde vil bli tilbudt jobb ved Telenors avdeling i Rørvik i Nord-Trøndelag, samtidig som de også tilbys sluttpakker.

I Stavanger vil kundesenteret for bedrift legges ned, noe som betyr at 84 ansatte rammes. De vil også bli tilbudt å flytte til enten Kongsvinger eller Rørvik.

- Må gjøre endringer

Ifølge Berit Svendsen er det den digitale utviklingen som gjør at selskapet må nedbemanne.

- Telenor skal lede an i digitaliseringen av Norge, og det innebærer at vi oftere enn før må gjøre endringer i vår egen organisasjon og måten vi jobber på.

Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge sier at de digitale endringene er bakgrunnen for kuttene. Foto: NTB Scanpix