- Avtalen sikrer mange arbeidsplasser i Trondheim i årene fremover

Fra kontoret i Trondheim skal Force Technology passe på vedlikeholdet av BP Norge sine offshore-anlegg.

Ifølge Cicilie Mathisen i Force Technology i Trondheim var det knyttet stor spenning til kontrakten.  Foto: Aleksander Myklebust

Saken oppdateres.

- Dette er ekstremt viktig for oss. Avtalen med BP Norge står for den største delen av omsetningen vår her på trondheimskontoret, og tildelingen sikrer mange arbeidsplasser i Trondheim i årene fremover, sier Cicilie Mathisen, avdelingsleder for integritetsstyring ved Force Technology i Trondheim.

Selskapet fikk mandag forlenget kontrakten de har hatt med BP Norge siden 1999 med ni nye år. Force Technology driver med sikring av offshore-installasjoner, og vant i fjor en tilsvarende kontrakt med oljeselskapet Det Norske, som inntil nylig hadde hovedkontor på Torvet i Trondheim, og som nå har skiftet navn til AkerBP. Fra 1. desember blir også BP Norge en del av AkerBP.

LES OGSÅ: - Vi kommer til å bli et selskap med unike egenskaper, en god portefølje og økonomiske muskler

LES OGSÅ: - Vi kommer til å ha bruk for olje og gass lenge

Kontrollerer plattformene

Kontrakten inkluderer ifølge en pressemelding alle BP Norges installasjoner på norsk sokkel, både det som er over og under vannoverflaten. Det er trondheimskontoret som skal drifte dem.

- Her i Trondheim jobber vi mest med inspeksjonsplanlegging og oppfølging av inspeksjonene med analyse av resultatene. Vi gjør detaljerte analyser av plattformene, planlegger inspeksjoner basert på analysene og har egne inspektører som er ute og inspiserer, forklarer Mathisen.

Dette gjøres både på gamlemåten med visuelle tilsyn og ved hjelp av avanserte inspeksjonsmetoder samt via overvåkning av systemene. I Trondheim følger de også opp den daglige driften på plattformene og har tett kontakt med personell både offshore og på land.

I tillegg har de utviklet ny teknologi som bruker eksakte data og målinger for å sørge for at rett antall anoder plasseres på rett sted for å motvirke rustdannelse på de strukturene som ligger under vann. Dette vil ifølge selskapet gi en enorm kostnadsbesparelse for oljeselskapene.

Her kan du lese kronikken «50 år med olje, gass og nye løsninger».

- Stor spenning

- Vi kjenner BP veldig godt, og liker å tro at vi har gjort en veldig god jobb siden vi fikk kontrakten første gang ettersom de har valgt oss videre. Men det har vært stor spenning rundt tildelingen av kontrakten.

Force Technology har rundt 180 ansatte på landsbasis, hvorav rundt 40 jobber ved kontoret i Fossegrenda i Trondheim. Selskapet leverer tjenester til over 60 land og har mer enn 1500 ansatte på verdensbasis.

I en pressemelding fra selskapet skriver administrerende direktør i Force Technology, Henning Arnøy, at selskapet gleder seg til ni nye og spennende år i et marked i stadig endring.

- Vi ser frem til å utfordre både BP Norge og vår egen organisasjon med smarte og kostnadseffektive arbeidsmetoder for å sikre integritet og bærekraftig drift i fremtiden, skriver han.

På forsiden nå