- De avdelingene vi nå kjøper i Norge passer som hånd i hanske med vår strategi for å bli en ledende tilbyder av energieffektive og miljøvennlige løsninger til skipsfart og offshorevirksomhet, sier konsernsjef Jukka-Pekka Mäkinen i The Switch.

Det finske selskapet omsatte i fjor for i underkant av 40 millioner euro, eller drøyt 360 millioner kroner, og har 175 ansatte. Kontoret i Trondheim er registrert med 14 ansatte og består i all hovedsak av forskere.

Forskning og utvikling

- Vi er stolte over det vi har utviklet og produsert. Nå ser vi frem til at våre produkter kan få innpass i et større globalt marked, sier Asbjørn Haslebakke, leder for Wärtsiläs sin virksomhet i Norge, som nå skifter navn til The Switch Marine Drives Norway.

De har produsert over ett tusen frekvensomformere i megawattklassen for skip og offshoreindustrien. Kontoret i Trondheim står for forskning og utvikling, mens den på Stord står for testing og produksjon.

- Med frekvensomformerne fra Norge kan vi nå tilby et langt bredere produktspekter innen det vi kaller grønn og miljøvennlig skipsfart, fortsetter Mäkinen.

20 ansatte i Norge

Frekvensomformere brukes blant annet til hastighetsregulering av elektriske motorer, små som store.

Virksomhetene som nå er solgt til The Switch ble startet for 15 år siden av Aker Elektro. Det er til sammen 20 ansatte ved de to avdelingene.

The Switch eies av det japanske selskapet Yaskawa. Det japanske selskapet omsatte i fjor for rett i underkant av 30 milliarder kroner og har over ti tusen ansatte på verdensbasis.