Toppleiligheten på Rosenborg Park ble lagt ut til salgs for seks uker siden, med en prisantydning på 13,7 millioner kroner. Nå er den solgt for 12,7 millioner, én million under prisantydningen.

Regionleder Ronnie Andersson i DNB Eiendom forteller at det har vært stor interesse for boligen på finn.no.

- Vi har hatt mange interessenter og rundt 20 av dem var reelle. Boligannonsen har hatt nesten 23 000 visninger på finn.no, og det er langt over gjennomsnittet som ligger på rundt 2000 på ei uke. Leiligheten har vekket mye oppmerksomhet. Markedet i Trondheim er nå mer åpent for dette prissegmentet. Mange har betalingsevne, men ikke betalingsvilje. Det er et uvant prisbilde til å være i Trondheim, sier Andersson.

I oktober gikk halvparten av boligene i Trondheim til prisantydning eller under.

- Vanskelig å prissette

Han synes forskjellen på én million kroner mellom prisantydningen og prisen ikke er stor, med tanke på at avviket er på vel sju prosent.

- Det er et nivå som er vanskelig å prissette og vanskelig å finne andre leiligheter å sammenligne med. Vi har sammenlignet med boliger i samme prisklasse, område og kvadratmeterpris. Den har tre soverom og panoramautsikt utover fjorden. Vi la prisantydningen ut fra forventningen som lå der. Vi har prøvd markedet i seks uker, og høyeste bud ble 12,7 millioner, som selger valgte å akseptere. Det er en bra pris. Det er ikke uvanlig at slike eiendommer går under prisantydning, sier Andersson.

Han forteller at det kom to uavhengige bud på leiligheten, med én til to ukers mellomrom.

- Godt voksne i hovedsak

Leiligheten beskrives i annonsen som en «eksepsjonell toppleilighet med panoramautsikt». Toppleiligheten i fjerde etasje i Stadsingeniør Dahls gate 9 har primærrom på 154 kvadratmeter. Den har blant annet tre soverom, to bad, vinterhage og tre parkeringsplasser i parkeringsgarasje. Ifølge prospektet er det høy kvalitet i alle materialer som er brukt i leiligheten.

Andersson forteller at både par og familier var interessert i leiligheten.

- Det har vært litt spredt, men godt voksne i all hovedsak. Men også familier med barn i tenårene som skal flytte ut om noen år, men som trenger det ekstra soverommet nå, sier Andersson.

Dagens eier kjøpte leiligheten ny i 2005 for 5 135 000 kroner.

Leiligheten med blant annet vinterhage, beskrives i annonsen som en «eksepsjonell toppleilighet med panoramautsikt». Foto: DNB EIENDOM
- Det er et nivå som er vanskelig å prissette og vanskelige å finne andre leiligheter å sammenligne med, sier Ronnie Andersson i DNB Eiendom. Foto: OLE MORTEN WOLD/DNB EIENDOM