Trondheimskontor fikk Statoil-kontrakt

Aker Solutions skal bygge om produksjonsskipet Åsgard A.

Aker Solutions i Trondheim er tildelt en av de første kontraktene på Trestakk-feltet.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Aker Solutions i Trondheim ble i dag tildelt kontrakten for modifiseringen av produksjonsskipet som skal benyttes på Trestakk-feltet utenfor trøndelagskysten.

Det er produksjonsskipet Åsgard A som skal modifiseres for å ta imot olje og gass fra bunnrammer plassert på feltet, og arbeidet vil i all hovedsak bestå av rørarbeid og oppgradering av målesystemer.

Også selskapene FMC Technologies og Technip er tildelt kontrakter på feltet. De skal blant annet levere bunnrammene som skal hente oljen og gassen opp fra havbunnen.

- Vi leverte en Plan for utbygging og drift til myndighetene 1. november, og det er gledelig at vi allerede nå kan sette ut kontrakter. Utbyggingen av Trestakk er viktig for å opprettholde aktiviteten på norsk sokkel, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil i en pressemelding.

Statoil skal totalt investere 5,5 milliarder kroner i feltet på Haltenbanken utenfor trøndelagskysten. Dette er en betydelig kostnadsreduksjon fra de første anslagene som lå på rundt 10 milliarder.

Planlagt produksjonsstart er i 2019.

På forsiden nå