Nå vurderer disse to bankene å slå seg sammen

Går alt som planlagt vil Orkdal Sparebank og Meldal Sparebank slå seg sammen over nyttår.

Orkdal Sparebank er nå i samtaler med Meldal Sparebank om en mulig sammenslåing.  Foto: Orkdal Sparebank

Saken oppdateres.

Orkdal Sparebank og Meldal Sparebank var onsdag i innledende samtaler om sammenslåing.

I en pressemelding sier de to bankene at bakgrunnen for ønsket om sammenslåing er at de skal klare å være i førersetet i møtet med en stadig mer krevende fremtid.

LES OGSÅ: Grong Sparebank kjøper opp filialene til Danske Bank

Beholder arbeidsplassene

- Bankene har sterke markedsposisjoner i sine lokalsamfunn, og det er et sentralt premiss for styrene at denne posisjonen videreføres og forsterkes. Den nye banken ønsker å videreutvikle sterke og kompetente fagmiljøer, og være en god og attraktiv arbeidsgiver, skriver de i en pressemelding.

Styrene i de to bankene har satt som premiss at alle arbeidsplasser skal opprettholdes. Et eventuelt nytt navn vil bli offentliggjort senere.

- Målet med sammenslåingen er å styrke bankenes konkurransekraft og lønnsomhet, samt å ytterligere styrke bankenes evne til å bidra til utviklingen av sine lokalsamfunn, skriver de videre.

Skal behandles på nyåret

Basert på bankenes regnskaper for tredje kvartal i år vil den sammenslåtte banken ha en forretningskapital på rundt 9,5 milliarder kroner og til sammen 64 ansatte.

Planen er at en endelig avtale om sammenslåing skal behandles av generalforsamlingene i de to bankene første kvartal neset år, med påfølgende søknad om godkjenning fra myndighetene.

Ifølge pressemeldingen vil administrerende banksjef i Orkdal Sparebank, Dag Olav Løseth, bli foreslått som banksjef i den nye banken, mens styrelederen vil komme fra Meldal Sparebank.

På forsiden nå