Det opplyser selskapet om i en pressemelding torsdag.

Med 15 permitteringer ser avdelingen i Trondheim imidlertid til å slippe billig unna i den annonserte nedbemanningen sammenlignet med andre kontorer Siemens har i Norge og utlandet. Totalt skal Siemens subsea nedbemanne med 95 personer her til lands, og ytterligere 65 i Storbritannia.

50 må gå i Kongsberg

Kontoret som blir hardest rammet av kuttene, er Kongsberg. Her må 50 personer gå. Kun 2-3 av disse permitteres.

I Bømlo blir 25 personer permittert, mens 2-3 ansatte blir sagt opp.

I Bergen, Oslo og Stavanger blir én til to personer ved hver av kontorene berørt.

Kutter i olje ansetter i fornybar

Bakgrunnen for nedbemanningen er at markedet for selskapet har gått kraftig tilbake i takt med nedgangen i oljeprisen. Siemens varslet allerede i mars i år at 2500 ansatte ville miste jobben globalt.

I pressemeldingen skriver selskapet at mens totalmarkedet for jobber innen oljesegmentet subsea driver innen var var på rundt 550 oppdrag verden over i 2014, var totalmarkedet i år på i underkant av 30 oppdrag.

Ordreinngangen er ifølge pressemeldingen bare halvparten enn det selskapet har budsjettert med så langt i år, mens omsetningen kun er 1/3 av det budsjettet tilsier.

Oppbemanner i andre sektorer

Samtidig som oljesatsingen fått en kraftig nedtur, varslet selskapet i mars i år at det vil bli nyansettelser i andre sektorer innen konsernet.

- Vi har en offensiv plan for nye ansettelser. Vi må tilpasse oss markedet, og akkurat nå er det nedgang i olje- og gassektoren, blant annet. Derfor må vi redusere noe der. Samtidig trapper vi opp satsingen på vindkraft og fornybar energi og forventer å øke bemanningen kraftig her, uttalte Siemens sjef for bedriftsrelaterte emner i Tyskland, Michael Friedrich, til Adresseavisen i mars.

Antallet nyansettelser selskapet så for seg globalt da planene ble lansert i mars, var 25 000.

- Vanskelig situasjon

Nyheten om oppsigelsene lokalt ble lagt frem for de ansatte under allmøter torsdag. Selskapet beklager situasjonen overfor de som må gå.

- Dette er en situasjon vi skulle vært foruten. Det har vært et tøft marked lenge, og mange har nok sett at permitteringer og oppsigelser kunne komme. Det er uansett en vanskelig situasjon for de som nå berøres, uttaler Are Dahl, divisjonsdirektør i Siemens Subsea i en pressemelding.

Dahl sier at forskning og utvikling skal prioriteres fremover.

- Vi har nå to hovedprioriteringer. For det første er det helt essensielt at vi gjør det vi kan for at bidra til at vi får en så god prosess som mulig med de ansatte. Samtidig skal vi sikre at kunder og leverandører følges opp og fortsatt får den oppfølgingen de skal ha også i fremtiden. Dette inkluderer at vi viderefører forskning og utvikling som skal sørge for at vi er helt i teten når markedet tar seg opp igjen, sier Dahl i pressemeldingen.