Norsk Kylling-avgjørelse kan drøye til over nyttår

Blir det ingen tomtevedtak i styret i dag, blir Norsk Kylling-flyttingen trolig ikke avgjort før neste år.

Adm. direktør Kjell Åge Stokbakken vil gjerne ha litt mer tid før tomtevalget fattes for ny Norsk Kylling-fabrikk. 

Saken oppdateres.

Torsdag møtes styret i Norsk Kylling for å diskutere hvor ny fabrikk skal bygges. Men det meste tyder på at det ikke fattes vedtak ennå.

- Når avgjørelsen kommer, er vanskelig å spå. Jeg får si som jeg bruker, at det er opp til styret. Jeg mener det kan være greit å bruke mer tid, sier administrerende direktør Kjell Åge Stokbakken i Norsk Kylling.

Les også: Ny fabrikk og færre ansatte

Les også: Ansatte gleder seg over ny fabrikk

Tre kommuner vurderes

Styret, med styreleder Ole Robert Reitan i spissen, samles torsdag på Lade Gaard i Trondheim for å diskutere saken. På bordet får de tre alternativer.

- Jeg legger fram saken til drøfting og informere styret om tre parallelle reguleringsprosesser for de tre aktuelle tomtene på Sveberg i Malvik, Haukdalsmyra i Midtre Gauldal og på Grønøra i Orkanger, sier Stokbakken.

Les også: Østhus vil starte ny virksomhet i Norsk Kylling-fabrikken

Les også: Bundet til å betale rundt 200 millioner i husleie på Støren ut 2023

Hjørnesteinsbedrift

1. juni ble det kjent at eier Rema 1000 skal bygge ny Norske Kylling-fabrikk i Midt-Norge og at dét ikke blir der dagens fabrikk er lokalisert, i Støren i Midtre Gauldal. Norsk Kylling har i dag rundt 350 ansatte og er en hjørnesteinsbedrift i Midtre Gauldal. Dermed er det, både for ansatte og kommunen, knyttet stor spenning til hvor en ny fabrikk skal bygges.

Et svar på dette spørsmålet var ventet i styremøtet 31. august. Men avgjørelsen ble utsatt for å bedre beslutningsgrunnlaget og det eneste som ble gjort kjent, var at det sto mellom de tre tomtene styret i morgen får informasjon om.

Les også: Vil forhandle med tre kommuner om ny kyllingfabrikk

Neste møte i februar

Blir det ikke vedtak i morgen, kan det hende avgjørelsen ikke kommer på denne siden av nyttår.

- Vedtaket fattes når vi føler vi har tilstrekkelig grunnlag for det. Det er ikke nødvendigvis avhengig av styremøte. Men neste styremøte er i februar, sier Stokbakken.

- Får det noen konsekvenser dersom avgjørelsen drøyer?

- Vi skulle gjerne hatt avgjørelsen så fort som mulig, både for at ansatte skal få vite hva som skjer, men også for andre som ønsker avklaring. Tid er også kritisk for oss så lenge lokaliseringen på Støren er uhensiktsmessig. Samtidig er det en risiko knyttet til å gå for fort frem. Så en balanse mellom de to hensynene er viktig, sier Stokbakken.

Blir lokalisering av ny fabrikk bestemt på torsdag, må omverden uansett vente til mandag. Da skal ansatte informeres før andre får vite noe, understreker Stokbakken.

Norsk Kylling AS
  • Kyllingslakteri og fabrikk for produksjon av kyllingprodukter på Støren i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag.
  • Leverer produkter av hvitt kjøtt til alle landets Rema-butikker og har nær 30 prosent av det norske kyllingmarkedet.
  • Eies av Reitangruppen gjennom Rema 1000 AS og Rema Industrier.
  • Ledes av administrerende direktør Kjell Åge Stokbakken og styreleder Ole Robert Reitan.
  • Startet av Agnar Østhus i 1991. Rema Industrier kom inn på eiersiden i 2011, og kjøpte ut Østhus-familien helt i 2012.
  • Har 350 faste ansatte og om lag 30 innleide.
  • Har avtale om levering av slaktekylling med 120 egne produsenter og avtale om slakting av kylling for cirka 50 Nortura-produsenter.
  • I 2016 hadde Norsk Kylling en omsetning på 1,03 milliarder kroner og et overskudd før skatt på 53 millioner. Året før var omsetningen på 982 millioner kroner, og overskuddet på 4,5 millioner kroner.

Trykk på punktene i kartet for mer informasjon.Kreditering: Marianne Tønset

På forsiden nå