Brukte ni timer på ett kjøpesenter

Kundene fordelte seg utover hele «Black friday».

Heldags med «Black friday»: Mia Eriksen, Vanessa Wisth og Frida Beate Aarstad er 13 år gamle og tok toget fra Verdal til Trondheim i dag for å få med seg «Black friday». 

Saken oppdateres.

Til irritasjon for noen, og til glede for andre. Tilbudsdagen «Black friday» dukket opp i år igjen.

Mia Eriksen, Vanessa Wisth og Frida Beate Aarstad er 13 år gamle og tok toget fra Verdal til Trondheim i dag for å få med seg «Black friday».

LES OGSÅ: - Nordmenn elsker amerikanske tilstander

- Vi har kjøpt sminke, klær, julegaver, sko og mat for tilsammen omlag 4000 kroner, forteller de tre venninnene. De har vært på Sirkus shopping fra klokken 12 og helt til stengetid kl 21, og tok toget hjem fredag kveld. Turen har de finansiert med bursdagsgaver, husvask og noe tilskudd fra mødrene.

- I fjor doblet vi omsetningen, og vi forventer en dobling også i år, sier Trine Foosnæs som er senterleder ved Sirkus shopping i Trondheim. Hun melder om stor interesse gjennom hele dagen.

LES OGSÅ: Glem Black Friday, her er det en annen farge som gjelder

LES OGSÅ: - Begynner å bli helt koko!

Jevnt sig

- Det er ikke bare fra morgenen av det har vært stappfullt, men fra vi åpnet dørene klokka sju i morges har det vært et jevnt sig av folk gjennom hele dagen. Noe av årsaken til det tror jeg er at de fleste butikkene har et prosenttilbud på alle varene i butikken sin. Det er ikke salg på bare noen få, utvalgte varer som man må være tidlig ute for å sikre seg, sier Foosnæs.

Også på City Syd har det vært mye folk gjennom hele handledagen, fra de åpnet og helt frem til stengetid.

Lørdagsstemning

- Det har vært "tjåkfullt" i hele dag, litt som god lørdagsstemning på en fredag, sier Finn Dybdalen som er senterleder ved City Syd. Men noen omsetningsrekord tør han ikke håpe på.

- Det er julehandelen som har potensial for rekorder, som for eksempel. 22. desember. Det er en dag da folk generelt handler langt mer enn ellers. På en dag som "Black friday" kommer gjerne folk fordi man kan gjøre et godt kjøpt på noen, utvalgte varer.

"Black friday" har eksistert i flere år, men det var i fjor at kampanjedagen fikk bredde, sier senterlederen.

- Og det er først i år denne dagen har blitt allemannseie. Nå er det «Black friday» ved alle kjøpesentre og de fleste butikker, sier Dybdalen.

LES OGSÅ: På jakt etter det store Black Friday-kuppet

Startskudd for julehandelen

Bård Bye som er senterleder ved City Lade melder også om jevn handel gjennom hele dagen.

- «Black friday» har blitt starten på julehandelen, en tradisjon som kommer fra USA der det lenge har vært en slik dag første fredag etter Thanksgiving, sier Bye og understreker at det også her er slik nå at julehandelen setter i gang med en svart fredag og tilbud på varer.

På forsiden nå