Starmus får 10 millioner

Å arrangere Starmus-festivalen i Trondheim vil koste om lag 42 millioner kroner. Nå er det klart at staten betaler 10 millioner av regningen.

Staten gir 10 millioner til Stamus-festivalen. Det opplyser Frank Jenssen(H), stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag 

Saken oppdateres.

I høst ble det kjent at vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus holdes i Trondheim i 2017.

Dette er en internasjonal festival som samler nobelprisvinnere, astronauter, astrofysikere og musikere, og de totale kostnadene er beregnet til om lag 42 millioner kroner.

NTNU og Trondheim meldte tidlig at de er avhengige av å få rundt en fjerdedel av dette beløpet fra staten, og nå er det klart at staten støtter den femdagers festivalen med 10 millioner kroner.

LES OGSÅ: Skeptisk til hallelujastemning rundt Starmus-festivalen

Satser på skoleelever

- Alle er begeistret for at Starmus-festivalen kommer til Trondheim neste år, også regjeringen. Derfor kommer det 10 millioner i støtte, noe som er omlag det NTNU og kommunen har søkt om, bekrefter Frank Jenssen (H) og Lill Harriet Sandaune (FrP), stortingsrepresentanter fra Sør-Trøndelag i en pressemelding.

Starmus-festivalen vil i 2017 ha en særskilt satsing opp mot skoleelever og lærere.

- Dette er et festival etter vår regjerings hjerte, med sin satsing på å spre entusiasme og kunnskap om vitenskap og kunst. Festivalen vil gi Norge et internasjonalt utstillingsvindu for vitenskap, teknologi, utdanning og kultur. sier Lill Harriet Sandaune (FrP) som også sitter i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité.

Internasjonale gjester

Festivalen vil også ha flere internasjole gjester, blant annet kommer Stephen Hawking, verdens mest kjente forsker.

- Dette er en festival som vil sette Norge som kunnskapsnasjon og NTNU som universitet på verdenskartet. Regjeringens bidrag til å virkeliggjøre festivalen vil gi oss et utstillingsvindu mot verden, og vise fram NTNU som internasjonalt ledende teknologiuniversitet, sier Frank Jenssen (H).

Stephen Hawking er vitenskapens superstjerne. Han kommer til Trondheim i juni neste år, i forbindelse med forskningsfestivalen Starmus.  
        
            (Foto: LUCAS JACKSON, Reuters)

Stephen Hawking er vitenskapens superstjerne. Han kommer til Trondheim i juni neste år, i forbindelse med forskningsfestivalen Starmus.   Foto: LUCAS JACKSON, Reuters

På forsiden nå