Rekordmange handlet med kort på Black Friday

I alt 8,1 millioner handler ble gjennomført med betalingskort under Black Friday-fenomenet. Dette er det høyeste antall kortkjøp målt på én dag, ifølge Nets Norge.

Norske forbrukere omfavner Black Friday-fenomenet. Her løper og kjøper folk på Norwegian Outlet i Vestby.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Handelen på den store shoppingdagen satte ny rekord med en økning på 6,1 prosent sammenlignet med samme dag i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 3,3 milliarder kroner, også dette er en vekst på 5,7 prosent målt mot fjoråret.

Les også: Glem Black Friday, her er det en annen farge som gjelder

– Selv om det ble satt ny rekord i antall kortkjøp, så var det flere dager rett før julaften i fjor hvor omsetningen med betalingskort var høyere enn nå fredag. Det er også litt igjen til den dagen med den høyeste kortomsetningen, denne rekorden lyder på 3,8 milliarder kroner og er fra 22. desember 2014, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Les også: Elkjøp skrudde opp prisen på TV-en med 5000 kroner før Black Friday

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. 

På forsiden nå