Hun er ny sjef for eiendommer verdt 6,7 milliarder

- Strategien er fortsatt vekst, sier ny administrerende direktør for KLP Eiendom Trondheim, Ruth Hege Havdal.

Ruth Hege Havdal er ny administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim etter Sigfred Ekle som gikk av med pensjon 1. november etter 26 år i selskapet. 

Saken oppdateres.

Det er ikke mange, om noen, eiendomsbesitter i Midt-Norge som har større portefølje av kjente næringsbygg enn KLP Eiendom: Politihuset, Solsiden kjøpesenter, Leüthenhaven P-Hus, Radmannbygget, Teknostallen, Miljøbygget (Enova-bygget) og Adressa-bygget, for å nevne noen.

- Vi har totalt 29 eiendommer på totalt rundt 322 000 kvadratmeter til en samlet verdi av rundt 6,7 milliarder kroner. Men vi trenger fortsatt å vokse litt, sier Havdal.

Hun er ansatt som ny administrerende direktør for KLP Eiendom Trondheim etter at Sigfred Ekle gikk av med pensjon 1. november etter 26 år i KLP, de 16 siste som administrerende direktør.

Les også: Solsiden er solgt for 1,3 milliarder kroner

Doblet verdien på tre år

I løpet av den perioden har KLP Eiendom Trondheim opplevd stor vekst.

- Særlig de tre siste årene. Bare siden 2013 er eiendomsverdien i selskapet økt fra tre milliarder til om lag seks milliarder kroner, sier Ekle på telefon fra Gran Canaria.

- Plusser vi på eiendommen vi i oktober kjøpte for 760 millioner kroner i Bergen, som også ligger inn under KLP Eiendom Trondheim, kommer vi opp i 6,7 milliarder, sier Havdal.

I løpet av sin lange fartstid i KLP anser Ekle veksten og særlig utviklingen av Teknobyen som det viktigste som er skjedd under ham som administrerende direktør. Når Havdal nå inntar sjefsstolen, videreføres strategien som er å være en stor eiendomsbesitter i store, trygge næringsbygg.

- KLP plasserer pensjonsmidler for å få god avkastning, og 13 prosent av pensjonspengene blir investert i eiendom. Vi en del av den andelen og har bidratt med god avkastning. Særlig nå som renta er lav, er vi en viktig bidragsyter til KLP, sier Havdal.

Les også: Reitan kjøper kvartal i Midtbyen

Pensjonspenger

KLP Eiendom er et heleid datterselskap av KLP, Kommunal Landspensjonskasse, Norges største livsforsikringsselskap som leverer pensjons-, finans- og forsikringstjenester hovedsakelig til offentlig ansatte. KLP Eiendom har hovedkontor i Oslo, men har 25 ansatte og egen administrasjon i Trondheim og har altså vokst seg til å bli en av byens aller største innen næringseiendom.

- Vi har ikke eget kontor i Bergen, så da KLP Eiendom kjøpte vår første eiendom der, kontorbygget i Zander Kaaes gate 7 rett ved Bergen stasjon, ble også den eiendommen underlagt vårt kontor. Og det syns jo vi i Trondheim er litt moro, sier Havdal.

Havdal har selv lang fartstid i selskapet og har vært i KLP Eiendom i 22 år. Hun kommer fra stillingen som regnskapssjef og har siden 1. mai jobbet parallelt med Sigfrid Ekle som administrerende direktør.

- Jeg ble tilbudt jobben og har vært her så lenge i selskapet at jeg var klar for litt nye utfordringer. Det er veldig spennende å få gå inn i noe nytt, sier Havdal.

Les også: Her forsvant over 20 millioner kroner

Flytter inn selv

Neste store prosjekt er Abels Hus i Teknobyen i Trondheim som skal stå ferdig i april 2017. Dit skal blant andre Hemit (Helse Midt-Norge IT), Norsk Helsenett og Asplan Viak flytte inn . Og så får KLP Eiendom Trondheim selv nye kontorlokaler der og flytter ut av dagens kontorer på Moholt.

- Vi er opptatt av å skape god avkastning for våre eiere som er pensjonistene vi i KLP jobber for. Vi mangler litt eiendom i KLP så vi er på kjøperen og bygger om vi har nok gode, sikre leietakere. Markedet bestemmer, sier Havdal.

Les også: På dette nybygget skal det produseres honning på taket

På forsiden nå