Lakseslakteri har tapt over en halv million etter ras

Da fylkesvei 14 ble stengt på grunn av steinras måtte Kråkøy Slakteri i Roan permittere 55 ansatte. Nå taper de 300.000 kroner hver dag mens veien er stengt.

Alle 55 ansatte ved Kråkøy Slakteri i Roan er permittert etter at fylkesvei 14 ble steng på grunn av ras. Dette bildet er tatt inne i slakteriet ved en tidligere anledning.  

Saken oppdateres.

Ras fører til at laksebedrift har permittert alle ansatte, det melder NRK Trøndelag.

Tirsdag ble fylkesvei 14 i Roan stengt ved Måvika på grunn av et steinras. Det har gått hard utover laksebedriften Kråkøy Slakteri hvor alle de 55 ansatte nå er permittert. Siden stengingen har de tapt over en halv million kroner.

LES OGSÅ: Steinras sperrer fylkesvei på Fosen

Raset kom på verst tenkelig tidspunkt, for siden det snart er jul er slaktevolumet stort.

– Vi slakter cirka 100 tonn per dag når det er to skift. Men når vi ikke har noen vei, så må vi stoppe slaktingen. Det tilsvarer cirka 300.000 kroner i omsetning per dag, sier Roger Sørgård som er daglig leder ved bedriften til NRK.

Sørgård forteller til NRK at Kråkøy Slakteri har 60 tonn laks stående på kjøla som var ferdig pakket og klar til å hentes med bil da raset gikk. Den blir kjørt ut med båt, men dette er en stor prosess som koster ganske mye.

Eva Solvi, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag, opplyser til NRK at hun ikke kan love at veien åpner før helgen.

På forsiden nå