Leiligheten skal ikke brukes av Traasdahl selv, men leies ut, skriver han i en e-post til Adresseavisen.

Boligen ligger i toppetasjen på et nytt prosjekt som er under bygging ved Grilstad Marina på Ranheim.

Kjøpet kommer frem i Adresseavisens eiendomsbase.

Solgte selskap

43-åringen er opprinnelig fra Orkdal, men har gjort suksess i New York der han startet markedsførings- og teknologiselskapet Tapad.

Selskapet ble i fjor kjøpt av Telenor for 3,1 milliarder kroner, hvor 1,45 milliarder gikk til Traasdahl som inntil da var hovedeier.

Traasdahl fortsatte som administrerende direktør i selskapet etter oppkjøpet. Han sier at han er mer i Norge og i Trondheim etter at Telenor overtok eierskapet, men det er altså ikke grunnen til leilighetskjøpet.

Kjøpte i Oslo

Han påpeker at han også kjøpte en leilighet i Thomas Heftyes gate på Gimle i Oslo i fjor sommer. Den kostet 30 millioner kroner, og var tidligere eid av trondheimskunstneren Kjell Erik Killi-Olsen.

Ifølge Finansavisen kjøpte Traasdahl også en byvilla på Frogner i mai i fjor, men den ble solgt videre etter at han kjøpte Gimle-leiligheten.

Prisvinner

I 2014 ble han kåret til «Årets Gründer i kategorien for markedsføringsteknologi» i New York av konsulent- og revisjonsselskapet EY (tidligere Ernst & Young).

I desember i fjor fikk han nok en prestisjetung pris da han ble kåret til «årets gründer» i Global Startup Awards, som fant sted i Kuala Lumpur i Malaysia.

I 2015 laget Adresseavisen en større reportasje om Traasdahls karriere i New York.