Tre trønderske produsenter fikk fredag kveld priser under konkurransen Det norske måltid.
Rørosmeieriet vant kategorien «Årets meieriprodukt foredlet» med sin Økologisk cottage cheese.
I kategorien «Årets godbit» vant selskapet Reins Kloster AS fra Rissa med sin Bringebærsorbet.
Dessuten vant Dalpro Gårdsmat fra Hitra i kategorien «Årets kjøtt foredlet» med sin Villsauskank Frøya.
Matkåringen Det norske måltid arrangeres for niende gang, og ble opprinnelig arrangert av Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Nå er det selskapet Ipax Mat som står bak konkurransen.
Hele landet er representert i kåringen, og i høst ble det arrangert delfinaler i Trondheim, Bergen, Oslo og Tromsø.
Til sammen ni trønderske produsenter var med blant finalistene i kåringen.
Restauratør Roar Hildonen, som driver To Rom og Kjøkken i Trondheim, var en av de syv i finalejuryen.