Det melder det børsnotertse selskapet NTS i en pressemelding.

Som betaling mottar eierne i Midt-Norsk Havbruk om lag 2/3 av aksjene i NTS gjennom en rettet emisjon. Formelt gjør sammenslåingen at eierne i Midt-Norsk Havbruk sitter igjen med hovedkontrollen i NTS. Midt-Norsk Havbruk prises til om lag 1,43 milliarder kroner etter overdragelsen.

- Midt-Norsk Havbruk og NTS har gjennom år levert gode resultater. Vi skal fortsatt utvikle suksessoppskriftene og gjøre mer av det de enkelte selskapene er gode på hver for seg. Samtidig får det nye, integrerte selskapet en unik kompetansebase som vil gi nye løsninger som effektiviserer verdikjeden og reduserer de biologiske kostnadene i bransjen, sier administrerende direktør i NTS, Harry Bøe, i pressemeldingen.

Giganter i nordtrøndersk havbruk

NTS tilbyr i hovedsak tjenester til havbruksnæringen. Siden selskapet kjøpte seg opp i Norsk Fisketransport AS i 2008, har de etablert seg som leverandør av brønnbåt-, service- og transporttjenester til havbruksnæringen fra Møre til Finnmark. Konsernet økte i 2016 årsresultatet sitt til 88 millioner kroner, mer enn dobbelt så mye som året før.

Midt-Norsk Havbruk er ifølge Trønder-Avisa den største lokaleide havbruksaktøren i Nord-Trøndelag med ti ordinære lakseoppdrettskonsesjoner og to forsknings- og utviklingskonsesjoner (FOU). Selskapet regner med å produsere 15 000 tonn laks i år. Gjennom eierskap i produksjon av settefisk og rensefisk, videreforedling og salg har Midt-Norsk Havbruk kontroll på hele verdikjeden for laks.

Skal vokse i utlandet

Avtalen kommer som følge av samtaler og samarbeid mellom selskapene over lang tid. Det nye selskapet blir ifølge eierne et havbrukskonsern med vekstambisjoner i eksisterende og nye markeder langs norskekysten, på Island og i Canada.

- Midt-Norsk Havbruk har store vekstplaner gjennom både utviklingskonsesjoner og oppdrettssatsing på Island. Dette passer godt med NTS sine ambisiøse vekstambisjoner. Vi bygger nå en sterkere lokal enhet som er bedre i stand til å nå eiernes mål for begge selskapene, sier Roger Granheim, styreleder i NTS.

Fra slutten av april vil NTS også ha sin første brønnbåt i engasjement i Canada

- Sammenslåingen vil gjøre det mulig å realisere viktige prosjekt raskere, sier Bøe.