Storbank valgte trøndersk teknologi

Den nederlandske storbanken Rabobank har valgt Trondheims-firmaet Signicats plattform for digital id og signatur.

Konsernsjef Gunnar Nordseth i Signicat forteller at Rabobank vil sette 100 selgere på å selge løsningene inn til bankens bedriftskunder.  

Saken oppdateres.

Rabobank skal bruke Signicats plattform for å tilby ulike tjenester for pålogging og digital id til sine 300 000 bedriftskunder, skriver Finansavisen.

Bankkundene kan på denne måten blant annet signere kontrakter elektronisk.

LES OGSÅ: Signicat selger id-løsninger til 124 banker i Norden

- Ligger 10-12 år etter

- I Norge har vi jobbet med denne typen løsninger siden 2007, og jeg vil vel tro at nederlandske banker ligger omtrent der norske banker var for 10-12 år, siden da bank-id ble lansert, sier konsernsjef Gunnar Nordseth i Signicat til avisa.

Han opplyser at Rabobank vil sette 100 selgere på å selge løsningene inn til bedriftskundene sine.

Trondheims-selskapet er markedsledende på id- og tillitstjenester her i landet, og har allerede store og betydelige kunder innen bank, finans og offentlig sektor.

LES OGSÅ: Trøndersk investeringsselskap gjør nytt oppkjøp

Vokser kraftig

Signicat-sjefen vil ikke si hva avtalen med Rabobank er verdt i kroner og øre.

Signicat økte omsetningen fra 57 millioner i 2015 til hele 93 millioner kroner i fjor. Driftsoverskuddet økte samtidig med 4,3 millioner, til 6,9 millioner i fjor. Selskapet har rundt 80 ansatte.

Største eier er det trønderske fondet Viking Venture, som eier 30 prosent av Signicat. Resten eies av private investorer og ansatte i selskapet.

På forsiden nå