I begynnelsen av april skrev vi om Ina Hetling (26) som varslet at hun starter ny ferskvarebutikk i Trondheim sentrum. Nå er det klart at Færsk skal ligge i kjelleren på Byhaven.

Der skal Hetling tilby fersk fisk og utvalgte kjøttprodukter fra Trondheim Slaktehus. Butikken åpner i september.

- Byhaven er et litt annerledes senter, med mange nisjebutikker. Dessuten er det litt mer «voksent» enn de andre sentrene i byen, sier Hetling.

Det betyr også mye for den ferske gründeren at det allerede er et matmiljø i senteret, med delikatessebutikken Alma Mater, Olivenlunden 1830, Vinmonopolet, ølutsalget Gulating og kjøkkenutstyrsbutikken Traktøren.

Lettsaltet torsk, skrei- og uerfileter i disken. Foto: Vegard Eggen

Fiskebutikker forsvant

- Det er også behagelig å være på et senter, med tanke på at kundene allerede er der.

Trondheim opplevde i vinter at to uavhengige butikker, med ferskvarer, ga seg. I februar i år kastet Mathallen inn håndkleet i Trondheim, etter 18 måneders drift. En knapp måned senere meldte Fiskhallen at butikken legges ned, etter over 50 års drift i samme familie. Det er solgt fisk i 103 år i de samme lokalene i Taraldsgårdsveita.

I tillegg til butikkdriften skal Hetling tilby kassesalg av frossen fisk og helgepakker med fersk fisk som kundene kan hente torsdager og fredager i et lokale ved Cirkle K på Nardo. Dette starter allerede torsdag denne uka.

Med seg på laget har Hetling Stine Turbekmo (26). Like før jul i fjor startet hun ferskvaretilbudet Færsk på Brekstad, sammen med Johannes Ole Vinge Ørsleie. Nå blir Turbekmo medeier i Færsk Trondheim, og skal bidra med råd og erfaringer fra sine første måneder som butikkdriver. De to 26-åringene har bare kjent hverandre noen måneder, og ble koblet sammen av Inas far, Per R. Hetling, som har vært prosjektleder for utbygger på «nye» Kystgården, tidligere Torgsenteret, på Brekstad.

– Jeg tror ikke det var så mange under 30 som gikk i Fiskhallen. Men dem vil jeg ha med her, i tillegg til de gamle kundene. Mange unge er blitt veldig opptatt av mat uten tilsetinger, sier Ina Hetling (til høyre) som får råd av Stine Turbekmo etter Færsk-oppstarten på Brekstad. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen

- Byen er klar for ny fiskebutikk

- Det føles som om vi har kjent hverandre hele livet. Vi deler veldig mye av de samme ideene, sa Hetling da vi besøkte butikken på Brekstad i april.

- Tror du byen er klar for en ny fiskebutikk?

- Det virker sånn på responsen. Alle prater om at vi trenger sånt, men det gjenstår selvfølgelig at de bruker det. Men jeg fått veldig mange bra tilbakemeldinger. Folk liker ideen!