Okea fortsetter milliardjakten

Oljeselskapet til Erik Haugane og Ola Borten Moe utsetter fristen for å hente inn 2,2 milliarder kroner i ny egenkapital.

Kapital: Erik Haugane (t.v.) og Ola Borten Moe er henholdsvis administrerende direktør og kommersiell direktør i oljeselskapet Okea.  Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

Pengejakten skulle egentlig avsluttes sist fredag klokken 16.30, men nå håper selskapet og de finansielle tilretteleggerne å få pengene på plass i løpet av juni, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Administrerende direktør Erik Haugane i Okea ønsket ikke å uttale seg om kapitalinnhentingen da Adresseavisen snakket med ham på fredag.

Feltandel

I tillegg til å hente inn 2,2 milliarder kroner gjennom en aksjeutvidelse, ønsker Okea også å utstede et obligasjonslån på rundt 2,5 milliarder kroner.

Mesteparten av pengene skal brukes til å kjøpe 15 prosent av olje- og gassfeltet Gina Krog i Nordsjøen fra det franske oljeselskapet Total. Okea har nå fått forlenget frist fra Total for få pengene på plass, skriver DN.

Gina Krog-feltet ligger rundt 25 mil vest for Stavanger, og Oljedirektoratet ga 24. mai tillatelse til produksjonsstart på feltet. Statoil er operatør for feltet, og planlegger oppstart i slutten av juni, ifølge direktoratet.

Børsnotering

Meglerhusene Pareto Securities og ABG Sundal Collier er tilretteleggere for Okeas kapitalinnhenting, og ifølge en investorpresentasjon tar oljeselskapet sikte på å bli notert på Oslo Børs innen ett år etter aksjeutvidelsen.

Okea ble etablert i 2015 av Haugane, Borten Moe og de to medgründerne Anton Tronstad og Knut Evensen. Gründerne og ledelsen eier nå 5,5 prosent av selskapet, men vil etter aksjeutvidelsen sitte igjen med 1,5 prosent, ifølge investorpresentasjonen.

På forsiden nå