Sliter med å hente inn 1,5 milliarder i ny egenkapital

Ola Borten Moe og Erik Haugane har så langt ikke greid å overbevise investorer til å kjøpe seg inn i det trønderske oljeselskapet Okea.

Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe (t.h) og Erik Haugane har ikke fått inn nok egenkapital til kjøpet av 15 prosent av Gina Krog-feltet. 

Saken oppdateres.

De to Okea-gründerne skulle hente inn tre milliarder kroner for å finansiere Okeas kjøp av deler i oljefeltet Gina Krog i Nordsjøen. Opprinnelig hadde Okea satt en frist til 9. juni med å hente inn ny egenkapital. Da det ble en flopp, utvidet de tidsrommet for aksjeutvidelsen (emisjonen). Etter at juni er unnagjort, er Okea fortsatt langt unna å sikre den nødvendige egenkapitalen på rundt 1,5 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Kjøpt for dyrt?

Etter det avisa erfarer er det vanskelige markedsforhold som har gjort prosessen med å hent inn kapital tregere enn hva initiativtagerne hadde sett for seg. Oljeprisen har vært fallende, og nådde et bunnpunkt 21. juni med 44,50 dollar fatet for Nordsjø-olje.

I tillegg har Okea tilsynelatende kjøpt feltandelene i Gina Krog til en høyere pris enn hva konkurrentene mener de er verdt. Det kan bekymre potensielle investorer, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: - Kjell Inge er den første til å glede seg over at hans ord er gjort til skamme

Får låne penger

I tillegg til å hente inn egenkapital gjennom en aksjeutvidelse, ønsker Okea også å utstede et obligasjonslån for å hente inn rundt halvparten av pengene som skal brukes til å kjøpe 15 prosent av olje- og gassfeltet Gina Krog fra det franske oljeselskapet Total.

Selskapet og tilretteleggerne, meglerhusene ABG Sundal Collier og Pareto, har ifølge Finansavisen lyktes med å hente inn kapital via obligasjonsmarkedet.

LES OGSÅ: Hun mener Trondheim kan bli verdensledende innen shipping

På forsiden nå