Stødig vekst for Q-Free - har fått inn ordrer verdt 218 millioner

Trondheimsselskapet øker i andre kvartal, og får nye ordrer verdt 218 millioner.

Konsernsjef Håkon Valldal i Q-Free er fornøyd med veksten, men mener selskapet har mer å gå på.Foto: TOMRA

Saken oppdateres.

Det viser tall fra kvartalsrapporten fra selskapet.

I andre kvartal hadde Q-Free en omsetning på 240 millioner, en økning på 5 prosent sammenlignet med i fjor. Driftsresultatet endte på 21 millioner, sammenlignet med 9 millioner på samme tid i fjor.

- Mer å gå på

- Dette er steg i riktig retning. Det er tredje kvartal på rad hvor vi vokser, vi har god kostnadskontroll og bedre vekst. Vi er fornøyde, selv om det fortsatt er litt å gå på, sier konsernsjef Håkon Volldal.

Q-Free spesialiserer seg innenfor veiprising og transportsystemer.

LES OGSÅ: Q-Free først ut med ny parkeringsteknologi

Trondheimsselskapet har i mange år vært ledende i verden på bombetalingssystemer, men har de siste årene utvidet virksomheten i retning av trafikkovervåkning og avansert trafikkstyring. Det har gitt selskapet flere bein å stå på.

- Av omsetningen i andre kvartal kom 144 millioner fra bompengeløsninger, som tilsvarer 60 prosent. 40 prosent kommer dermed fra andre typer løsninger, sier Volldal.

Ordrer verdt 218 millioner

I andre kvartal har selskapet fått inn ordrer til en verdi av 218 millioner. Totalt har Q-Free en ordrereserve på 1,3 milliarder kroner, hvorav 383 millioner er nye ordrer i 2017.

Nye ordrer i andre kvartal inkluderer levering av veikantutstyr til to ferjestrekninger i Sulapakken på Sunnmøre, og et system for filskifte i bomringer i Spania verdt to millioner euro.

- Vi har diverse kontrakter på bombrikker i Thailand, Frankrike og Kroatia, og leverer også trafikkovervåkningssystemer til statlige trafikketater i USA. Så det er god spredning på ordrene, forteller konsernsjef Volldal.

Ifølge Volldal er selskapet i god posisjon for å oppnå tosifret vekst i omsetning i 2017. Gitt at selskapets nøkkelprosjekter går etter planen vil driftsresultatet også vokse i andre halvdel av 2017, sier Volldal.

I fjor vant Q-Free en storkontrakt på et nasjonalt bombetalingssystem verdt 472 millioner i Slovenia. Det var da selskapets største kontrakt noen gang.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå