Norske Skogs gjeldsfrist utsatt i én uke

Fristen for Norske Skog for å komme til enighet med kreditorene er utsatt til 18. august, opplyser selskapet i en børsmelding fredag kveld

Ensidig: Avispapir er det eneste produktet ved Norske Skog Skogn i Levanger. I den andre norske fabrikken i krisrerammede Norske Skog, Saugbrugs i Halden, tilvirkes også et annet treforedlingsprodukt.Foto: jens petter søraa, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Den opprinnelige fristen går ut ved midnatt natt til lørdag New York-tid, det vil si klokken 6 lørdag morgen i Norge.

- Vi er glade for at sentrale aksjeeiere er villige til å støtte selskapets aktivitet gjennom likviditetsmidler som lån, sier Norske Skog-sjef Lars P. S. Sperre i børsmeldingen.

LES OGSÅ: Skjebnedag for Norske Skog

Norske Skog sliter med rentebærende gjeld på nesten 6,4 milliarder kroner. Gjelden skriver seg fra omfattende oppkjøp på 1990- og 2000-tallet i Europa, Sør-Amerika, Asia, New Zealand og Australia.

Johan Hustad, professor i energiforskning, direktør ved NTNU Energi og tidligere prorektor for innovasjon og nyskaping ved universitetet, mener at konkurs fremstår som det beste av Norske Skogs alternativer for fremtiden, i hvert fall for de to norske fabrikkene.

- Konkurs skaper flere muligheter enn en redningsaksjon. Ved en konkurs vil de norske fabrikkene sannsynligvis bli kjøpt opp. Det vil åpne for videre drift og omlegging. Omstilling til annen type treforedling vil kreve store investeringer, men det er bedre enn å satse videre på et så smalt produkt som avispapir, sier Hustad.

LES OGSÅ: Greier ikke å betjene gjeld

Norske Skogs to norske fabrikker, Skogn i Levanger og Saugbrugs i Halden, er heleide datterselskaper i det kriserammede konsernet. Begge gjør det økonomisk bra, i motsetning til noen av de fem utenlandske fabrikkene.

§
Vis debatt
Utforsk tema:
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå