Kuwaitisk oljeselskap overtar der Okea hopper av

Det kuwaitiske oljeselskapet Kufpec kjøper andel i oljefelt som Okea hadde tenkt å overta.

Okea ut, Kuwait inn: Tidligere olje- og energiminister Ola Borten (til høyre) og Erik Haugane i Okea måtte gi opp forsøket på å kjøpe en andel av Gina Krog-feltet. 

Saken oppdateres.

Ifølge E24 har det statlige kuwaitiske oljeselskapet kjøpt 15 prosent av Gina Krog-feltet for 317 millioner dollar. Det tilsvarer 2,46 milliarder norske kroner. Kufpec øker med det sin eierandel i olje- og gassfeltet til 30 prosent. Statoil er operatør og største eier i Gina Krog med 58,7 prosent. Selger av posten er det franske oljeselskapet Total.

Det nystartede trondheimsselskapet Okea forsøkte å kjøpe eierandelen i Gina Krog, men måtte i forrige uke gi opp, fordi de ikke greide å stable på beina nok egen- og lånekapital. Erik Haugane og tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe er frontfigurer i Okea.

Hvis regjeringen godkjenner kjøpet, vil Kufpec få en dagsproduksjon på rundt 9000 fat olje fra Gina Krog-feltet, skriver E24. Det kuwaitiske oljeselskapet vil ha en samlet produksjon på norsk sokkel på om lag 25000 fat per dag.

Ginas Krog-feltet ligger 250 kilometer vest for Stavanger.

På forsiden nå