Witzøe bak stort trondheimsoppkjøp

Sjømatselskapet Nordic Group, med inntekter på nær en millard kroner i fjor, blir kjøpt opp.

Gustav Witzøe er gjennom Kverva AS den største eieren i sjømatkonsernet Insula.Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

Sjømatkonsernet Insula, der Witzøe-familiens selskap Kverva eier 92 prosent av aksjene, har inngått avtale om å overta aksjene til de tre største eierne i Nordic Group.

Kverva eier aksjer i en rekke selskaper knyttet til sjømatsektoren. Den mest verdifulle posten er i oppdrettsselskapet Salmar, hvor Kverva eier 53,4 prosent. Børsverdien av disse aksjene er rundt 13 milliarder kroner.

Nordic Group, med hovedkontor i Dronningens gate i Trondheim, driver med handel av sjømat til eksport. Selskapet ble etablert for 50 år siden, og hadde i fjor inntekter på 973 millioner kroner.

LES MER: Bedre resultat for Salmar

Ung kjøper

- Selskapets sterke relasjon mot rundt 70 leverandører langs kysten vil bidra til en styrket varestrøm av ferske produkter til våre kunder, så vel som forbedret tilgang på råstoff til konsernets foredlingsvirksomhet, sier Insula-topp Sigvald Rist i en pressemelding.

Rist forteller til Adresseavisen at oppkjøpet ikke vil få noen konsekvenser for Nordic Group sin virksomhet i Trondheim.

- Vi planlegger helt klart med en videreføring av aktiviteten i Nordic Group. Vi vil bruke tiden som kommer til å bli bedre kjent med selskapets ansatte, kunder og leverandører. Det skjer for å avklare hvordan selskapet kan dra veksler på Insula-konsernets øvrige virksomhet, sier Rist.

Insula-konsernet ble etablert først i 2015, og eier en rekke sjømatbedrifter som retter seg mot dagligvare- og storhusholdningsmarkedet i Norden. Den samlede omsetningen i konsernet endte på 2,4 milliarder kroner i fjor.

Terje Korsnes har vært styreleder og hovedeier i Nordic Group frem til nå.

– Lojale leverandører og selskapets ansatte utgjør kjernen i selskapets suksess, sier Korsnes i en pressemelding i dag.

LES MER: Snart åpner han sin åttende sushi-restaurant

Må godkjennes

De største selskapene i Insula-porteføljen har vært Lofotprodukt AS og Maxmat AS. Lofoprodukt står bak fiskematprodukter med merkenavnet Lofoten, mens Gode Hav er det mest kjente merket til Maxmat.

Avtalen med de største eierne gjør at Insula vil eie 96 prosent av aksjene i Nordic Group. Overtakelsen omfatter også 83 prosent av aksjene i AS Båtsfjordbruket. Handelen skjer med forbehold om gjennomføring av selskapsgjennomgang, og må også godkjennes av Konkurransetilsynet.

Partene ønsker ikke å uttale seg om kjøpesummen for Nordic-aksjene.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå