Rettskraftig dom om trange parkeringsplasser

Beboere i Sameiet Vannkanten på Ranheim får prisavslag fra 100 000 til 150 000 kroner, ettersom lagmannsrettens dom om trange parkeringsplasser blir stående.

Ikke lett: En av beboerne har store problemer med å komme seg inn og ut av bilen nede i p-kjelleren. Bildet er tatt før rettssaken.  Foto: Tiril Vik Nordeide

Saken oppdateres.

Ifølge beboernes advokat Elling André Lillefuhr har Høyesterett avvist utbyggerens anke, etter beboerne i Frostating lagmannsrett ble tilkjent til sammen 5 250 000 kroner i prisavslag.

Beboerne krevde i utgangspunktet utbedringer av parkeringsplassene, men nådde ikke frem med det i retten. I stedet fikk 37 beboere prisavslag.

- Lagmannsrettens dom antas å ha stor betydning for forbrukervernet siden store deler av byggebransjen i Norge har lagt til grunn at det ikke er minstekrav til parkeringsplasser ved nyboligsalg, og mange parkeringsanlegg derfor er bygd i strid med tekniske forskrifters funksjonskrav etter plan- og bygningsloven, skriver Lillefuhr i en pressemelding.

Sameiet Vannkanten består av 70 leiligheter, fordelt på tre blokker. Ranheimsfjæra Utbyggingsselskap DA var byggherre for prosjektet.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?