Uavklart om SAS-streik ved midnatt

Det var ingen avklaring om konflikten mellom pilotene og SAS like før forhandlingsfristen utløp ved midnatt natt til mandag.

Kun to piloter blir tatt ut i første streikeuttak om ikke partene blir enige. Partene har frist til midnatt søndag med å komme til enighet.   Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Partene i SAS-konflikten møttes til mekling lørdag i et forsøk på å unngå streik. Fristen ble satt til midnatt søndag, men litt før klokka 23 var det ingen nyheter om en løsning kjent fra partene.

LO-forbundet Norske SAS-flygeres Forening og Parat-foreningen SAS Norge mekler på vegne av pilotene, med SAS som motpart.

Kan bli streik mandag

Lykkes det ikke, blir det streik fra mandag morgen. I første omgang vil kun to piloter tatt ut – en fra flygerforeningen og en fra Parat. Men planer for opptrapping er allerede lagt, opplyste forhandlingsleder Jens Lippestad til LO-Aktuelt lørdag.

Det er arbeidsavtalen som er hovedstridstema. Pilotene krever større forutsigbarhet i turnusplaner. Hyppighet av helgevakter er også et tema.

SAS uttalte til LO-Aktuelt at de har store ambisjoner om å unngå konflikt.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå