Norske Skog legger frem ny redningsplan for selskapet

Styret i Norske Skog vil mandag neste uke legge fram et forslag om refinansiering for å få selskapet på beina igjen.

Finansmannen Christen Sveaas ble 24. august valgt til ny styreleder i Norske Skog.  Foto: Kristin Svorte

Saken oppdateres.

Forslaget vil bli lagt frem av det nye styret som ble valgt på en ekstraordinær generalforsamling i papirkonsernet i slutten av august.

Tirsdag morgen la Norske Skog ut meldingen om et møte førstkommende mandag klokka 13, der de skal presentere et forslag som har til hensikt å gi selskapet en «robust industriell og finansiell plattform for videre utvikling av selskapet».

Selskapets kreditorer vil deretter ha to uker på seg til å vurdere og ta stilling til forslaget.

Nyvalgt styreleder Christen Sveaas sier til Dagens Næringsliv at det nye styret har hatt samtaler med de viktigste kreditorene.

- Samtalene har vært positive, det er en grunnleggende forståelse for selskapets situasjon, sier Sveaas.

Detaljene er ikke avslørt ennå, utover at forslaget skal «redusere selskapets gjeld og rentebetalinger til et nivå som gir Norske Skog som et industrielt selskap en realistisk og langsiktig bærekraftig kapitalstruktur, som gjør det mulig å utvikle selskapet i et ganske utfordrende internasjonalt marked».

Norske Skog varslet tidligere i sommer at de jobbet med et forslag fra de pantsikrede kreditorene, der de sistnevnte kunne få kontroll over 75 prosent av selskapet.

Før den ekstraordinære generalforsamlingen varslet selskapet at lanseringen av dette forslaget ville bli utsatt, slik at det nye styret kunne få tid til å sette seg inn i forslaget.

Rundt 2500 ansatte jobber i selskapet, som har virksomhet i seks land. I Norge er det omkring 350 ansatte i ved papirfabrikken i Skogn og drøyt 500 ved Saugbrugs i Halden.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå